Lifestyle

Zo nostalgisch: deze koekjes van vroeger kreeg je altijd mee naar school


Van Smoeltjes tot de classic Liga-koeken, als kind kreeg je allerlei soorten koekjes mee naar school. Deze koekjes van vroeger die je opsmikkelde in de pauze ken je vast nog wel! 

1. Kapitein Koek
Als je Kapitein Koek mee naar school had, was je een van de coolste kinderen van de klas. Remember de sterretjes die aan de zijkant zaten nog? Zo lekker.


2. Smoeltjes
De Smoeltjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Misschien wel dé koekjes van vroeger. Meestal kreeg je deze koekjes ook op een kinderfeestje of als iemand jarig was in je klas en trakteerde. En als je geluk had kreeg je wel eens spooksmoeltjes met witte chocolade.
 


3. Plopkoeken
Keek je vroeger ook Kabouter Plop? Dan werd je vast helemaal gek als je Plopkoeken in de supermarkt zag liggen en smeekte je je ouders of je ze mocht hebben. Ook al was dit een supersimpel (maar heel lekker) koekje, het was fantastisch om deze te eten in de pauze op de basisschool.


4. Samson en Gert koeken
Minstens zo fantastisch als de Plopkoeken waren de koeken van Samson en Gert. Toen we zagen dat Viktor Verhulst, de zoon van Gert, nu Love Island presenteert, moeten we stiekem eerst terugdenken aan de basisschool. Oh, deze koekjes van vroeger…


5. Sultana’s
Je kreeg natuurlijk niet altijd de zoetste koekjes mee met chocolade. Soms kreeg je ook gewoon een Sultana mee en dat was prima. En eh, ken je de reclame van deze koekjes van vroeger ook nog?


6. Liga-koeken
Met aardbei of met chocola… iedereen kreeg wel eens een Liga-koek mee naar school. Deze koekjes van vroeger doen ons nog steeds instant terugdenken aan de basisschool.


7. BN-koekjes
BN-koekjes? Bij de naam gaat misschien geen belletje rinkelenen, maar wel als deze koekjes van vroeger ziet. Deze koekjes, meestal in het vierkant, hadden een gezichtje dat naar je knipoogde.


8. Disco Bits Biscuit
Een van de allerlekkerste koekjes van vroeger waren de discobiscuitjes. De koekjes met een dikke laag chocola met daarin M&M’s. Daar konden we elke pauze wel twee van op!

Beeld: Pexels