Lifestyle

5 tips om dat fijne spagevoel te creëren in je eigen badkamer

Warmte, water, een lekkere geur en een ontspannen gevoel. Het liefst zouden we elke week wel even naar de spa gaan. Helaas zit dat er financieel niet in, naast dat het nogal tijdrovend is. Gelukkig kun je ook thuis dat spagevoel creëren in je eigen badkamer. 

Met behulp van deze 5 simpele tips waan jij je voortaan in je eigen mini spa – eentje die jij kan bezoeken wanneer je er zin in hebt!

1. Opruimen en schoonmaken

De kans is groot dat jouw badkamer rommeliger is dan nodig en dat draagt niet bij aan een ontspannen gevoel. Zorg dat de was in de wasmand zit, er geen haren te vinden zijn in de wasbak of in de douche- of badderruimte, producten netjes staan en de badkamer gewoon goed schoon is. Tip: producten die niet in de lade passen of in het rekje bij de douche, kun je mooi tentoonstellen in een tray. 

2. Fijne handdoeken

Dit is ook echt een must om dat spagevoel thuis te bereiken. Bestaat jouw handdoekencollectie uit verschillende soorten verwassen, harde en rafelige exemplaren? Investeer dan eens in een paar nieuwe handdoeken die lekker fris en zacht zijn. Na jouw at home spa behandeling, voel jij jezelf een stuk prettiger als je jezelf afdroogt met zo’n zachte nieuwe handdoek!

View post on Instagram
 

3. Fijne én mooie douche- en badproducten

Pamper jezelf eens met producten waar je écht blij van wordt. Gebruik je al jaren dezelfde goedkope shampoo waar je lokken aan gewend zijn waardoor het eigenlijk niet veel meer voor je haar doet? Ga eens op onderzoek uit naar welke shampoo wél wonderen verricht voor je manen. Als deze lekker ruikt én de verpakking ook nog eens fraai is, weet je dat je een winnaar te pakken hebt. 

4. Eucalyptus

Wist je dat je bij vrijwel elke spa de geur van eucalyptus kan vinden? En dat is niet voor niets: de eucalyptus heeft een ontspannende werking. Takken kun je gewoon bij een bloemenwinkel of stal kopen en in een vaas in de badkamer plaatsen. Door de stoom die ontstaat tijdens het douchen of badderen, komt de geur extra goed vrij. Voor het beste effect kun je een bosje aan je douche hangen; dit ziet er ook nog eens mooi uit!

5. Verlichting

Hard licht in de badkamer is praktisch maar je komt er niet echt tot rust van. Wat ook bijdraagt aan een goede sfeer, is gedimde verlichting. Zet bijvoorbeeld maar één lamp aan – als die optie er is – of laat de lichten uit en gebruik (geur)kaarsen om net goed genoeg te kunnen zien. 

View post on Instagram
 

Beeld: Photo by Noah Buscher on Unsplash