Food

Trufflelovers opgelet! Deze 3 recepten wil je niet missen

Op zoek naar een goed truffel recept? Wij hebben drie favorieten voor je op een rij gezet. Deze recepten mag je zeker niet missen als je een echte trufflelover bent.  

Truffel recept 1: Makkelijke tagliatelle met zwarte truffel

Deze makkelijke pasta met zwarte truffel is misschien wel het meest easy recept ooit. En wat ook heel fijn is: je bent in 15 minuten klaar. Aan tafel!

truffle recept

Ingrediënten
2 el olijfolie
40 g boter
3 teentjes knoflook
1 zwarte truffel
3 eetlepels runder- (of groentebouillon) of water
20 g versgeraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je het
1. Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking beetgaar. Doe wat zout bij het water in de pan, dan kookt het sneller. 
2. Tijd voor de saus! Plet de drie knoflookteentjes alvast zodat het de smaak vrijgeeft. Smelt daarna 40 gram boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie toe, een klein beetje zwarte peper en de knoflook. Even omroeren en laten bakken. Daarna voeg je 1 eetlepel vers geraspte zwarte truffel toe (ongeveer de helft van de truffel). Kook alles zo’n dertig seconden in de boter. 
3. Giet drie eetlepels water (met bouillon naar keuze) bij de pan en verwijder de knoflook. Goed doorroeren.
4. Is je pasta van je truffel recept klaar? Bewaar een klein beetje kookwater en giet de rest af. Voeg de tagliatelle nu toe aan de saus en meng het goed door. 
5. Haal alles van het vuur en dien de pasta op. Nu is het tijd om er parmezaanse kaas overheen te doen. Ook kun je wat van het kookwater toevoegen, zodat de saus meer silky wordt. Rasp ook de overige truffel eroverheen. Klaar!

Recept: Jerney Kitchen

Truffel recept 2: Soep met geroosterde bloemkool en truffel

Een lekker soepje in de lente slaan wij zeker niet af, en deze met truffel al helemaal niet. Zo maak je dit overheerlijke truffel recept. 

Ingrediënten
2 bloemkolen (ongeveer 600 g)
2 eetlepels olijfolie
een flinke snuf zeezout(vlokken)
1 eetlepel boter
2 prei 
2 teentjes knoflook
500 ml volle melk
(vega) spekreepjes
truffelolie

Zo maak je het 
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bloemkool en leg ze op een rooster bedekt met bakpapier. Sprenkel er olijfolie overheen en wat zout. Zet de bakplaat nu in de oven en laat 30 minuten roosteren tot de bloemkool gaar en licht gekarameliseerd is.
2. Smelt de boter in een grote pan. Snij de prei in dunne ringetjes en voeg toe. Hierna snij je de knoflook en voeg je die ook toe. Als de bloemkool klaar is, kun je die ook toevoegen aan de pan. Alles in de pan: bloemkool, prei en knoflook? Dan voeg je ongeveer een liter bouillon toe en 500 ml volle melk. 
3. Laat 10 minuten zachtjes sudderen, verwijder dan de helft van de bloemkool en mix de rest van de soep.
4. Breek de grotere bloemkoolroosjes een beetje en roer ze weer door de gemengde soep. Breng op smaak met peper en zout en serveer met een scheutje truffelolie en (vega) spekreepjes.

Recept: simply-delicious-food.com

truffel recept

Truffel recept 3: truffel mayonaise

Truffel mayonaise kun je natuurlijk gewoon in de supermarkt kopen, maar hoe lekker is het om het eens zelf te maken? Helemaal niet zo moeilijk én perfect voor bij zoete aardappel friet. Wij zijn alvast aan het watertanden… 

Ingrediënten
3 eidooiers
2 theelepels Dijon-mosterd
150 ml lichte olijfolie
100 ml zonnebloemolie
50 ml truffelolie
2 eetlepels citroensap
1 kleine zwarte truffel (gebotteld, bevroren of vers)

Zo maak je het
1. Doe de eidooiers, mosterd en wat zout en peper in een blender en roer goed door elkaar.
2. Doe de olijfolie, zonnebloemolie en truffelolie bij elkaar in een kan. Dit voeg je langzaam toe aan je blender terwijl ‘ie aanstaat. Zo wordt de mayonaise steeds dikker.
3. Meng het citroensap erdoor en eventueel een klein beetje warm water. Voeg nog extra geraspte truffel toe als je wilt. Bewaar in een afgesloten pot. (Let op: niet te lang bewaren in de koelkast, maar dat is met deze mayo vast ook niet nodig!)

Recept: delicious.com.au

Bron: Jerney Kitchen, simply-delicious-food.com, delicious.com.auBeeld: Pexels, iStock

Must reads 👀