Lifestyle

Actief bezig zijn: 5x bijzondere sporten

Heb jij ooit gehoord van deze bijzondere sporten? Wij wisten van sommige niet eens dat ze bestonden. Misschien zit er wel een sport tussen die iets voor jou is. Check de sporten hieronder.

Bijzondere sporten in Nederland

♥ Bossaball

Deze sport is iets voor jou als je houdt van volleybal, voetbal én turnen. Het is een balspel dat alle drie de sporten combineert. Het wordt gespeeld door twee teams op een speelveld wat bestaat uit luchtkussens met trampolines in het midden. Cool! Het speelveld wordt opgedeeld door een net in het midden (net als een volleybal veld) en je mag de bal aanraken met heel je lichaam. Scoren maar!

View post on Twitter

♥ Stair Track

Wij hadden nog nooit gehoord van deze sport. Je gaat bij deze sport traplopen met een helm. What? Maar je gaat niet zomaar een trap oplopen, je gaat racen tegen iemand anders. Er zijn een aantal regels verbonden aan de sport: er mag geen sprake zijn van lichamelijk contact en mensen die niet meedoen met de sport moeten ontweken worden. Het is niet de bedoeling dat je dus mensen omver gaat duwen als je de trap op rent. Je kunt deze sport overal doen! met wie ga jij dit proberen binnenkort in het eerste beste winkelcentrum?

♥ Zeemeerminzwemmen

Bestaat dit echt? Ja, dit bestaat echt. In 2017 werd al het eerste NK zeemeerminzwemmen gehouden in Utrecht. Trek je vin aan en swim girl. Je hebt een staart nodig en veel (echt heel veel) glitter make-up. Waar je dit leert? In verschillende zwembaden in Nederland kun je lessen volgen en wordt je een ware zeemeermin!

♥ Motoball

Deze sport kan nog wel eens gevaarlijk zijn. Het is namelijk een sport waarbij je moet voetballen met behulp van je motor. De sport komt oorspronkelijk uit Frankrijk en in Nederland wordt het nog niet zo veel gedaan. Alleen in de plaats Budel kan je de sport beoefenen. Er zijn twee teams van vier personen op hun motoren en één keeper zónder motor. De spelers mogen niet in de dicrkel van de keeper komen (aangezien dat nogal gevaarlijk zou zijn) en moeten al voetballend met hun motoren zien te scoren. Voor de motorliefhebbers onder ons: ga naar Budel!

♥ Kanopolo

Waterliefhebber? Wij kenden deze sport nog niet. Deze watersport is een combinatie van kajakken en waterpolo. Het team bestaat uit vijf spelers in een kano/kajak. De regels zijn eigenlijk simpel: er zijn niet veel regels. Zolang je maar geen tegenstanders in gevaar brengt.

Lees ook:

★ Met deze work-outs verbrand je de meeste calorieën
★ Met deze sportkleding van de H&M zijn alle ogen op jou gericht

 
Bron: nieuwsredactie.fhjBeeld: Unsplash