Health

Vanuit huis sporten: met deze apps doe je dat

Misschien vind jij het wel lastig om gestructureerd te sporten. En het kan nog wel even duren voor die sportscholen weer open zijn, argh! Tot die tijd wil je natuurlijk lekker actief bezig zijn. Gelukkig kan je ook goede resultaten behalen met maar een klein momentje per dag. Wij hebben de perfecte apps voor je verzameld waarmee thuis sporten a piece of cake is. Lees je mee?

Wil je wel graag sporten, maar weet je nu de sportschool dicht is gewoon niet zo goed waar je moet beginnen? Juist nu is het tijd om goed voor je lichaam te zorgen. Alles wat je nodig hebt is een telefoon met internet verbinding, bijvoorbeeld eentje om Sim only samenstellen makkelijk te maken. Om je te helpen in actie te komen hebben wij wat wat handige apps voor je verzameld, apps die het thuis sporten een stuk makkelijker maken. Wedden dat je na het lezen van dit artikel toch opeens zin hebt om te gaan sporten?

1. Nike Training Club
We beginnen direct met onze favoriete app om thuis te sporten en die is van Nike. Hij is beschikbaar voor zowel Android als iOS en je traint volgens een persoonlijk plan. Op de Nike Training Club applicatie zitten heel veel trainingen, van verschillende niveau’s. Voor sommige oefeningen heb je geen hulpmiddelen nodig, bij anderen kan je juist gebruik maken van een yogamat, gewichtjes of gewoon lekker makkelijk een stoel. Perfect voor de structuur junkies onder ons. Hartstikke handig ook als jij goed je voortgang wil bijhouden terwijl je traint vanuit je huis. 

2. Workout for Woman
De Workout for Woman-app is perfect als je niet zoveel tijd hebt, want je bent binnen zeven minuten alweer klaar. No more excuses dus! Je gaat aan de slag met je eigen lichaamsgewicht en doet een mix tussen cardio en krachtoefeningen. Extra pluspunten voor als je nog twijfelt hoe je een oefening moet uitvoeren: bij elke work-out zit een handige video die je precies vertelt hoe je de training moet doen. You go girl!

3. De 30 dagen Fitness Challenge
Deze app is handig als je niet per se ergens aan vast wil zitten, want je kan na 30 dagen de challenge weer afronden. Met een sim only maandelijks opzegbaar by Simyo kan je ook per maand je bundel weer opzeggen of aanpassen. Ben je na 30 dagen alweer klaar met sporten en heb je daardoor minder data nodig? Pas je bundel dan aan.  Ben jij dol op uitdaging, dan gaat de 30 dagen Fitness Challenge je echt een uitdaging geven, want je traint maar een paar minuten per dag en na een maand zie je al resultaat. Elke training begint met een warming-up en wordt gevolgd door verschillende oefeningen. Denk hierbij aan de plank of squat. Fave!

4. Yoga with Adriene
Is al dat trainen met gewichten niets voor jou? Ook geen probleem. Dan hebben we een fijne yoga app tip voor je om thuis te sporten. De Amerikaanse lerares Adriene geeft je dat heerlijke zen-momentje, maar denk maar niet dat je niets hoeft te doen! Tijdens elke yogales leer je een nieuwe positie, waardoor je ongetwijfeld een stuk leniger zal worden. Deze boss babe zet je lekker aan het werk en je spieren voelen daarna weer heerlijk. Ready voor een nieuwe Zoom-call!

5. Tone It Up
Last but not least hebben we de app Tone It Up voor je om thuis lekker mee aan de slag te gaan. Tone It Up is bedacht door beste vriendinnen Karena en Katrina, die lessen aanbieden van HIIT en yoga tot kracht en cardio. Deze Californische vriendinnen geven je nog iets extra’s, want je vindt in de app ook veel lekkere gezonde recepten terug. Van veganistische tot eiwitrijke recepten: je kan ermee aan de slag.

Heb jij nog meer inspiratie nodig om lekker aan de bak te gaan? We houden je uiteraard op de hoogte van de maatregelen van de overheid. dus ook wanneer de sportscholen weer open gaan. Misschien helpen deze motiverende quotes om te gaan sporten je in de tussentijd wel. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Simyo

Beeld: iStock