Food

4 Hamburger recepten voor als je klaar bent met de basic burgers

Hamburger recepten zijn altijd hetzelfde. Kaas, tomaat, sla, cheddar. Ben jij toe aan een burger die anders is dan de standaard? Probeer dan één van deze recepten uit. Wedden dat je deze combinaties nog nooit op een burger hebt gedaan!

Hamburger recepten: unieke combinaties die jij wil proeven

Truffelburger

Ben jij een truffel liefhebber? Dan wil jij deze burger proberen!

Benodigdheden:

– Hamburger
– Burgerbroodje
– Rauwe spinazie
– Rode ui
– Champignons
– Oude kaas
– Truffelmayonaise

Zo maak je de truffelburger:

Bak de hamburger. Als hij bijna gaar is leg je een plakje oude kaas op de burger zodat de kaas lekker smelt. Ondertussen snijd je de rode ui in ringen en de champignons in plakjes. Is de burger gaar? Smeer dan (lekker veel) truffelmayonaise op het broodje en leg de burger erop. Bak daarna de champignons nog even kort. Ondertussen kan je beginnen met beleggen. Leg de rauwe uienringen en spinazie op de burger. Ook de champignons moeten erop als ze gebakken zijn. Tada! Super makkelijk en heel lekker!

via GIPHY

Burger caprese

Iedereen heeft wel eens een broodje caprese gegeten. Maar heb je het ooit op een hamburger geprobeerd? Aanrader!

Benodigdheden:

– Hamburger
– Burgerbroodje
– Mozzarella
– Tomaat
– Groene pesto
– Rucola

Zo maak je de burger caprese:

Bak de burger totdat hij bijna gaar is. Snijd de mozzarella in plakjes en leg een paar plakjes op de burger. Zorg dat de mozzarella smelt. Tip: als je een deksel op de pak legt dan smelt de kaas sneller. Snijd ondertussen de tomaat in plakjes en besmeer het broodje met veel pesto. Als de kaas gesmolten leg je de burger op het broodje. Beleg de burger met twee plakken tomaat en rucola. There he is! Een lekkere en snelle hamburger caprese!

Hamburger-recepten-caprese

Mexicaanse burger

Een wrap of een goede portie nacho’s is super lekker en simpel. Maar probeer ook eens deze Mexicaanse burger!

Benodigdheden:

– Hamburger
– Burgerbroodje
– Salsa
– Guacamole
– Cheddar
– Sla
– Tomaat
– Ui
– Maiskorrels
– Jalapeño pepers
– Tortilla chips

Zo maak je de Mexicaanse burger:

Bak de hamburger in de pan totdat hij bijna gaar is. Leg een plakje cheddar op de burger zodat de kaas smelt. Snijd ondertussen de tomaat in plakjes en de ui in ringen. Vervolgens besmeer je de ene kant van het broodje met guacamole en de andere kant met salsa. Is de burger gaar? Leg dan de burger op het broodje. Bak de uienringen gaar en snijd de jalapeño in ringen. Haal daarna de zaadjes uit de peper. Let op: de zaadjes zijn het pittigst. Ben jij een fan van pittig eten? Laat dan een paar zaadjes in de peper zitten, maar niet te veel! Als de uienringen goed gebakken zijn leg je ze op de burger. Ook de sla, tomatenplakjes, maiskorrels en jalapeño leg je op het broodje. Om hem helemaal af te maken serveer je er tortilla chips naast. Je kan de chips ook tussen het broodje leggen voor een extra crunch. Klaar is Kees! Een heerlijke Mexicaanse burger!

via GIPHY

Hamburger met ei

Een spiegel ei op je hamburger. De ene vindt het lekker en de ander moet er niet aan denken. Ben jij een fan? Probeer dan eens dit lekkere recept uit!

Benodigdheden:

– Hamburger
– Burgerbroodje
– Ei
– Bacon
– Cheddar
– Tomaat
– Sla
– Mayonaise

Zo maak je de hamburger met ei:

Bak de hamburger in een pan. Is hij bijna gaar? Leg dan een plakje cheddar op de burger zodat de kaas smelt. Terwijl de burger gaar wordt pak je er een andere pan bij. In die andere pak bak je een spiegel ei. Ondertussen besmeer je het broodje met mayonaise en snijd je de tomaat in plakjes. Is de burger gaar? Leg hem dan op het broodje. Als het ei klaar is dan leg je deze op de burger. Als laatste bak je de bacon droog zodat hij lekker crunchy wordt. Is de bacon knapperig? Leg deze dan ook op het broodje samen met wat sla. Voilá! Een heerlijke hamburger met ei! Tip: deze burger is ook lekker met wat augurk er op. 

Beeld: Unsplash: Miha Rekar, Kelly Visel, amirali mirhashemian