News

Creatieve doodskisten: in Nieuw-Zeeland kan je begraven worden in een enorme donut

Het is altijd moeilijk om afscheid te nemen van iemand. Sommige mensen willen een mooie traditionele uitvaart. Anderen willen een grappige draai geven aan de sombere dag. In Nieuw-Zeeland is een man begraven in een gigantische cream donut.

Opvallende doodskisten

De sfeer op een uitvaart is vaak heel verdrietig en lichtelijk grimmig. Je neemt afscheid van een overleden persoon en het kan heel raar zijn om het lichaam voor de laatste keer te zien. In Nieuw-Zeeland bedachten ze daar iets op. Zo werd Phil McLean kortgeleden begraven in een gigantische cream donut. Ja, je leest het goed. De man lag in een donut toen hij de grond in ging.

Dying Art

Het bedrijf Dying Art kwam met het idee voor de creatieve kisten. Zij maken een kist van jouw favoriete snack. Je kan ook begraven worden in een enorm stuk lego of een piratenschip. Ross Hall is de eigenaar van het bedrijf. “Als iemand begraven wil worden in een bruine kist dan is dat helemaal goed. Maar de mensen die iets extravagants willen kunnen bij mij aankloppen”, vertelt hij in een interview. De ontwerper kwam op het idee toen hij nadacht over zijn eigen dood. “Ik wilde niet in een standaard kist begraven worden dus ik maakte er eentje met rode vlammen.”

De kisten

Op het Instagram-account van Dying Art staan nog veel meer toffe designs voor een doodskist. Wij zijn er nog niet helemaal uit of dit heel tof is of erg grimmig… Bepaal het zelf maar!

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

Bron: favorflav.com, apnews.comBeeld: Unsplash: Rod Long