News

Ronnie Flex verlaat zijn platenlabel “Ik voel mij bedrogen en diep gekwetst”

Ronell Langston Plasschaert a.k.a. Ronnie Flex heeft aangekondigd dat hij breekt met zijn platenlabel. Hij stond vanaf zijn negentiende getekend bij Top Notch, maar hij voelt zich nu bedrogen. Ben jij benieuwd waarom? Lees dan snel verder!

Ronnie Flex breekt met Top Notch

Na een contract van 8 jaar vindt Ronnie Flex het genoeg. Hij breekt met zijn platenlabel Top Notch. De reden? Hij voelt zich bedrogen. Op zijn negentiende tekende de rapper een contract bij het label. Op dat moment had hij geen zakelijk adviseur. Zelf had hij ook geen verstand van zaken doen. Hierdoor dacht de artiest dat hij een goed contract tekende, maar dit bleek niet zo te zijn. Na een paar jaar begon hij de financiële gevolgen te merken. Heftig!

‘Ik verdien dit niet’

Ronnie Flex plaatste een aantal emotionele tweets over de situatie. Hij schreef: ‘Dat jullie mij hebben laten gaan is een schande voor Nederlandse muziek… ik hou met heel mijn hart van hip hop en de cultuur, ik heb jullie hits gegeven. Ik heb andere artiesten van jullie hits gegeven. Ik heb jullie alles gegeven wat ik heb… het is een pure schande, dat meen ik echt.’ Hierna schreef hij dat hij zich gekwetst voelde. ‘Ik heb meer gegeven dan dat ik kan geven en ik ben betaald met finessings (oplichterij). Het is een schande, ik zou geen artiest dit aandoen. Ik ben altijd eerlijk en oprecht ik verdien dit niet.’ Aii, dit klinkt niet goed! Hij eindigt de serie tweets met ‘Nu moet ik het zelf doen en ik ga het doen ook. Noem een beter Nederlands album dan Rémi.’ Later verwijderde hij al deze berichten weer.

Reactie vanuit zijn management

De rapper staat getekend bij het management van Ali B, genaamd SPEC. Een van de woordvoerders heeft gereageerd op de hele situatie. Hij vertelde dat Ronnie en Top Notch vanaf 2019 al niet meer samenwerken. “Hij voelde zich bedrogen en diep gekwetst. Voor zijn gevoel heeft hij acht jaar lang niets verdiend voor zijn harde werken”, vertelt de woordvoerder. Ronnie een hechte band met het bedrijf. “Top Notch voelde voor hem als een familie.” Het label en de artiest blijven wel in contact voor eenmalige samenwerkingen, maar zonder een vast contract. Top Notch heeft nog niet openbaar gereageerd op de berichten van Ronnie of zijn management.

Top Notch

Dit is niet de eerste artiest die Top Notch laat gaan. Een aantal weken geleden heeft het label ook gebroken met Bilal Wahib. De reden hiervoor was een Instagram-livestream waarin een jongen zijn geslachtsdeel liet zien. Dit deed de jongen omdat Bilal er naar vroeg en de jongen geld aanbood. Heb jij dit verhaal gemist? Check hem dan hier!

Bron: RTL BoulevardBeeld: Bruno Press