Lifestyle

Real life story: “Ik was bang dat ik zwanger was van mijn bloedeigen vader”

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: Sara (19) werd seksueel misbruikt door haar vader.

Let op! triggerwarning seksueel misbruik.

Seksueel misbruikt door mijn vader

“Zo lang ik mij kan herinneren werd ik seksueel misbruikt door mijn vader. Ik was nog zo jong toen dit begon dat ik de exacte leeftijd niet meer weet. Tot mijn achtste verjaardag was het misbruik ‘spelenderwijs’, maar hoe ouder ik werd hoe heftiger het werd. Ik moest actiever deelnemen en we gingen steeds een stapje verder. Ik voelde mij vies en het deed pijn. Ik wilde het niet, maar toch liet ik het toe. Voor de buitenwereld bleef ik het vrolijke meisje, maar van binnen ging ik kapot.”

Bang om zwanger te worden

“Rond mijn twaalfde werd ik voor het eerst ongesteld. Hierdoor kwam er een angst bij, de angst om zwanger te raken van mijn bloedeigen vader. Iedere week deed ik een zwangerschapstest en ik leefde elke dag in angst.”

Hoe het seksuele geweld stopte

“Op een dag besloot ik: ná mijn dertiende verjaardag bepaal ík wie er aan mijn lichaam zit. Ik gaf mijn vader een keuze. Stoppen en dan zou het geheim blijven of doorgaan en dan zou ik het openbaar maken. Hij koos voor stoppen. De dag vóór mijn dertiende verjaardag werd ik voor het laatst seksueel misbruikt.”

Andere vormen van mishandeling

“Ik dacht dat het voorbij was, maar dit bleek niet zo te zijn. Het seksuele geweld maakte plaats voor lichamelijke en psychische mishandelingen. Mijn vader sloeg mij en schold mij uit. Ik werd gekleineerd en ik kreeg van alles naar mijn hoofd gesmeten. Ook deze keer stond ik alles toe. Dit deed ik uit angst voor mijn vader en angst om de familie kapot te maken. De mishandelingen gebeurde steeds minder vaak. Op een dag stopte het. Deze stop duurde niet lang. Vier maanden geleden raakte ik door een ziekte erg verzwakt. In deze periode werd ik kwetsbaar en dit zag mijn vader. Hij begon mij weer pijn te doen.”

Focussen op de toekomst

“Na al die jaren heb ik nu de keuze gemaakt om voor mijzelf te kiezen! Ik loop al jaren in de GGZ. In deze jaren ben ik alleen maar achteruit gegaan. Diagnoses stapelden zich op. Ptss, depressie, dwangmatige persoonlijkheidsstoornis, ARFID (een eetstoornis) en ga zo maar door. Kortgeleden heb ik mijn psychologe verteld over het misbruik. Er wordt nu keihard gewerkt aan een rooskleurige toekomst. Ik ga door een diep dal, maar ik hoop op een mooie toekomst.”

Lees ook de andere real life stories:

 Real life story: “Thuis is er bijna altijd ruzie, maar voor mij is dat normaal”

– Real life story: “Ik liet mijn kindje weghalen voor mijn vriend”

– Real life story: ‘Een stemmetje in mijn hoofd dwong me om te blijven eten’

Beeld: Unsplash: Yuris Alhumaydy