Love

Pijnlijk: dít is de grootste afknapper in een relatie

grootste-afknapper-relatie

Ben je al langer dan vandaag samen met je partner en hebben jullie al wel eens vaker discussies met elkaar gehad over het huishouden? Dan zijn jullie niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat ‘het opruimgedrag’ de grootste afknapper in een relatie is.

Grootste afknapper in de relatie

Als je partner iedere dag het huis opruimt en jij doet dat niet (of andersom) dan kan dat lijden tot wat wrijving tussen jullie. Het opruimgedrag of juist het gebrek aan opruimen, blijkt de grootste irritatiefactor te zijn in een relatie. Dat blijkt namelijk uit onderzoek van het onderzoeksbureau Yogov. Yogov deed onderzoek naar welke eigenschap van mensen hun partners het meest irriteert.

Waarom?

Het lijkt zo onschuldig, het opruimen van een bepaalde ruimte (of juist niet) en daar de grootste ruzie om krijgen met je partner. Hoe kan het dat dit tot ruzie leidt? Datingcoach Jo barnett vertelt aan Grazia dat het kan aanvoelen als een egoïstische eigenschap of gebrek aan respect. Wanneer iemand erg gehecht is aan het opruimen en schoonhouden van zijn of haar huis, kan dit zelfs tot een relatiebreuk leiden.

Samenwerken

Het is erg belangrijk om niet gelijk boos te worden om je partner te stimuleren om het gedrag van hem of haar aan te passen. Praat er vooral over met elkaar (en dit geldt niet alleen voor dit soort dingen, maar als je ergens tegenaan loopt, zeg het elkaar gewoon). Zorg dat je samen tot een goed besluit komt en sluit bijvoorbeeld een compromis. Zo ontstaat er minder wrijving en dat zal uiteindelijk tot minder ruzie leiden.

Lees ook:
Maken jullie hier ruzie over? Dan hebben jullie geen gezonde relatie

Nog meer resultaten

Er kwamen nog meer resultaten naar boven die mensen aan hun partner irriteren. Een lagere intelligentie, politieke standpunten, verschil in geloofsovertuiging en fysieke activiteiten. Waar we ons minder aan irriteren zijn dingen als een hoger salaris of een partner met meer humor. Merk jij dat je meer ruzie hebt door opruimgedrag of gebrek daaraan?