Astrologie

Geboortestenen: wat zijn het en wat betekenen ze?

Als je wordt geboren dan heb je een sterrenbeeld. Als jij in astrologie gelooft dan kan dit sterrenbeeld veel over je zeggen. Wist jij dat er ook geboortestenen bestaan? Dit zijn edelstenen die verbonden zijn met maanden in het jaar. Elke steen heeft een andere betekenis. Lees snel verder om achter jouw geboortesteen te komen!

Geboortestenen uitgelegd

Januari (steenbok en waterman)

De rode Granaat is de bijpassende edelsteen van januari. Deze steen staat voor vrede, geloof en standvastigheid. Volgens sommige zou de steen tegenslagen uit de buurt houden en jouw helpen met een nieuw begin. Hij zou ook helpen tegen slechte dromen en depressieve gevoelens.

Februari (waterman en vissen)

De geboortesteen van februari is een Amethist. Deze steen staat voor zuivering en ontspanning. Vroeger dachten de vorsten dat deze steen hielp tegen het dronken worden. Misschien help de steen wel tegen je kater! Verder help hij bij het verwerken van emotionele pijn, het verhelderen van gedachtes en het herkennen van slechte gewoontes.

Maart (vissen en ram)

Aquamarijn is de edelsteen van maart. Deze heldere edelsteen staat voor vrede, zelfexpressie en veiligheid. Deze steen werd vroeger veel door zeelieden gebruikt om zo de gevaren op zee te trotseren. De steen zorgt ervoor dat jij eerlijk vanuit je hart spreekt en kan dus helpen bij moeilijke gesprekken. Het helpt ook tegen hooikoorts en allergieën en zorgt voor concentratie en nieuwsgierigheid.

April (ram en stier)

Ben jij in april geboren? Lucky you! Jouw geboortesteen is Diamant. Dit is een van de populairste edelstenen ter wereld. Deze keiharde steen staat voor kracht en moed. Hij zou helpen tegen jaloezie en vermindert slaapstoornissen. Verder brengt hij rijkdom mee en helpt de steen jouw zelfvertrouwen op te bouwen.

Mei (stier en tweeling)

De Smaragd hoort bij mei. Deze heldergroene edelsteen wordt geassocieerd met rijkdom en macht. Fun fact: dit was de favoriete steen van Cleopatra! Ook dachten ze vroeger dat de steen hielp bij het voorspellen van de toekomst. De steen zou helpen om balans en rust in je leven te krijgen. Verder versterkt hij het immuunsysteem en stimuleert hij de levenslust.

Juni (tweeling en kreeft)

Ben jij geboren in juni? Dan is de Maansteen jouw geboortesteen. Deze prachtige steen heeft een krachtige connectie met de maan. Hij staat symbool voor het Goddelijke en vrouwelijke. De steen zou helpen bij het natuurlijke ritme en zou de hormoonhuishouding van een vrouw kunnen verbeteren. Heb jij last van heftige periodcramps? Misschien helpt deze steen!

Juli (kreeft en leeuw)

Als jij in juli bent geboren hoort de rode Robijn bij jou! Deze prachtige edelsteen staat voor passie en energie. Heb jij liefdesverdriet? Dan zou deze steen hierbij moeten helpen. Verder geloven sommige mensen dat de steen kwaad kan herkennen. Dan zou hij roder moeten worden. Verder zou de steen moed en motivatie geven en veel energie.

Augustus (leeuw en maagd)

De geboortesteen van augustus is de Peridoot. Deze steen staat symbool voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Volgens de oude Egyptenaren was dit de steen van de zon. Hij zou namelijk ze namelijk beschermen tegen de donkere nacht. Verder zou deze steen helpen om mensen en energieën los te laten die jouw groei tegenhouden. De steen heeft een zuiverende werking. Bye toxic relaties!

September (maagd en weegschaal)

Ben jij in september geboren? Dan hoort de blauwe Saffier bij jou! Deze steen staat voor wijsheid en loyaliteit. Vroeger gebruikte mensen deze steen om zichzelf voor ziektes te beschermen. De steen zou helpen om je te focussen en hij zou je meer zelfdiscipline geven. Verder werkt de steen kalmerend en zou hij angstproblemen verminderen.

Oktober (weegschaal en schorpioen)

De Rozenkwarts is de edelsteen van oktober. Vroeger geloofde de Grieken en Romeinen dat deze steen door Aphrodite of Venus op de wereld is gekomen. Daarom staat deze steen voor onvoorwaardelijke liefde. Een super lief cadeau voor jouw lover dus! Verder zou de steen helpen om je emoties begrijpelijk te maken en werkt de steen kalmerend.

November (schorpioen en boogschutter)

De edelsteen van november is een Citrien. Deze gele steen staat voor zelfverzekerdheid. Ook zou de steen vrouwen vruchtbaar en gelukkig maken. Verder helpt de steen op de momenten dat je niet lekker in je vel zit. Hij zou helpen tegen depressieve en angstige gevoelens. De steen helpt jouw ook met het verwerken van het verleden.

December (boogschutter en steenbok)

De blauwe Turkoois is de geboortesteen van december. Deze super mooie steen staat voor geluk en bescherming. Indianen zagen deze steen als de verbinding tussen hemel en aarde. Ze namen de steen mee als beschermer tegen ongelukken. Verder zou hij je creatieve gedachtes versterken en nieuwe inzichten geven. De steen helpt ook tegen nervositeit.

Wil jij jouw edelsteen bij je dragen? Check dan deze super leuke sieraden met geboortestenen!

Bron: spiru.nlBeeld: istock