Lifestyle

Je kunt nu op ‘Feed en Greet’ met alpaca’s en dit is waarom je dat wil (+WIN)

Zeg nou zelf: is er iets schattiger dan het gesmak van een pluizige alpaca?! Omdat een alpaca als huisdier op de redactie ons niet helemaal realistisch leek, nemen wij jullie via dit artikel mee in onze liefde voor alpaca’s. Ook hebben we een win-actie voor jullie geregeld en die heeft alles te maken heeft met een heuse ‘Feed en Greet’ met alpaca’s. Scroll helemaal door naar onder als je benieuwd bent hoe dat zit.

1. Het zijn super nieuwsgierige beestjes
Als jij net als wij weleens op YouTube bent verdwaald, dan heb je vast gezien dat alpaca’s super nieuwsgierige dieren zijn. Alpaca’s zijn alert en geïnteresseerd, dus als er een mens de stal in loopt kijken er gelijk allemaal grote ogen die kant op. Maar als ze het allemaal te spannend vinden, rennen ze snel de weide door. Schattig!

via GIPHY

2. Alpaca’s worden super oud
Waar bijvoorbeeld een hond meestal niet ouder wordt dan een jaar of tien – en dan heb je echt heel veel geluk – kan een alpaca wel tussen de 15 en 25 jaar oud worden. Wow! Wij zien het al helemaal voor ons: zo’n grijze pluizenbol 😉 Dat is wel iets waar je rekening mee moet houden dus, mocht je over een alpaca als huisdier nadenken.

3. Het gehum van alpaca’s is super rustgevend
Alpaca’s maken niet veel geluid, maar het geluid dat ze maken (hummen) klinkt lekker zen. Als je een drukke dag hebt gehad, kun je dus even bij de alpaca’s staan en alle stress valt van je af.

4. Alpaca’s hebben maar weinig eisen
Je kan het je haast niet voorstellen, maar alpaca’s kunnen het hele jaar door in de wei grazen! Zelfs bij temperaturen ver onder nul maak je ze het gelukkigst als ze buiten staan. Zo lang ze maar met een paar vriendjes kunnen rondgrazen, zijn ze happy. Ook een fikse hittengolf is no problem voor ze. Wat een bikkels! All they need is een afdakje om te schuilen.

via GIPHY

5. De vacht van een alpaca is multifunctioneel
De vacht van een alpaca is zo dik en stevig, dat je er ook iets van kunt maken als het wordt afgeschoren. Er bestaat zelfs een professionele alpacascheerder voor! Zij weten hoe ze op een diervriendelijke manier de alpaca kunnen scheren, wat ieder jaar nodig is. Zo kan je er een mooie sjaal van breien. 

6. Alpaca’s zijn veganisten
Wij vinden het belangrijk om rekening te houden met de wereld om ons heen. Alpaca’s ook, want ze eten hartstikke duurzaam en verantwoord! Zo bestaat hun dieet vooral uit gras, hooi en een speciaal samengestelde alpacabrok. In de winter krijgen ze een oppeppertje, namelijk in de vorm van bietenpulp. Hoe schattig moet dat roze omrande bekkie er dan uitzien?! Gosh.

7. WINNEN
Heb je geen tijd en ruimte om zelf een alpaca te houden als huisdier, maar ben jij net als wij wel stapelgek op de beesten? Dan hebben we wat leuks voor je. Bij het Drentse Zonneveld Alpaca’s kun je namelijk alpaca’s van héél dichtbij meemaken. De nieuwsgierige beestjes eten uit je hand en vinden het ook niet erg om op de foto te gaan 😉 En wij mogen 4 kaartjes voor zo’n heuse ‘Feed & Greet’ weggeven! 

Wat moet je doen om kans te maken?
– Vul onderstaand formulier in
– Tag onder ons Facebook-bericht degene met wie jij de Feed & Greet wil winnen. Succes!

{@module=postContest id=”782″}