News

Toch nog een feestje: Radio 538 organiseert Koningsdag met 10.000 mensen

Helaas is het alweer een hele tijd geleden dat we met z’n allen de verjaardag van koning Willem-Alexander konden vieren. We missen de feestjes enorm, maar er is wel goed nieuws: Fieldlab Evenementen heeft bekend gemaakt dat er een 538 Oranjefeest in Breda komt. Lees gauw verder.
 

Proost op Willem-Alexander

De koning wordt dit jaar 54 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Door de coronamaatregelen gaat dit moeilijk, maar Fieldlab komt dus weer met een testevenement. Fieldlab Evenementen heeft toestemming gekregen om grotere test-events met meer bezoekers te gaan houden. Op dit evenement worden 10.000 bezoekers verwacht dus dat wordt gegarandeerd gezellig.

Waar en wanneer?
Het evenement wordt niet op Koningsdag zelf gehouden, maar iets eerder: op 24 april. Sta je al helemaal te popelen om je mooiste oranje outfit uit je kast te toveren? Je kunt je hier aanmelden en dan hoor je op donderdag of je bent uitgekozen, fingers crossed! Het 538 Oranjefeest wordt gegeven op het Chasséveld in Breda. Je moet wel 18+ zijn om het evenement te bezoeken.

Pssst, deze 11 dingen zijn herkenbaar zodra je weer naar festivals mag. Check it out

View post on Instagram
 

Wat je kunt verwachten
Het 538 Oranjefeest geeft je in eerste instantie een kans om weer lekker los te gaan, maar je moet niet vergeten dat je meewerkt aan een groot onderzoek. Met de Fieldlab onderzoeken wordt getest onder welke voorwaarden evenementen veilig kunnen worden georganiseerd zonder dat er 1,5 meter afstand van elkaar gehouden moet worden. Kun je het je bijna niet meer voorstellen om zo dicht op andere mensen te staan? We get that. Check dit artikel om een ervaring te lezen van iemand die al een Fieldlab evenement heeft bezocht. 

Wel eerst even testen
Voorafgaand aan het evenement moeten alle medewerkers, bezoekers en andere betrokkenen een sneltest ondergaan. De test mag maximaal 24 uur voor het einde van het event gedaan zijn. Vijf dagen na het evenement volgt een tweede sneltest. Nou, zo weet je ook bijna zeker dat je maar een klein risico loopt toch?!

Wij hopen natuurlijk dat het snel weer mogelijk is om los te gaan op festivals. Misschien kunnen we in de zomer weer normaal leven… Voor deze festivals kun je in ieder geval al een kaartje kopen.

Bron: 538.nl, rtlboulevard.nl, AD.nlBeeld: Unsplash, Instagram