Food

Bye zwakke maag: 6x culinaire hapjes die je liever niet wil proberen


Als je ervan houdt om gekke dingen uit te proberen, dan zijn deze culinaire hapjes wel geschikt voor jou. Maar ons niet bellen hoor. Vooral de Fransen zijn gek op deze hapjes. Van slakken tot koeientong, ze eten het op alsof het spinazie met aardappel is. Als je vegetarisch bent, kun je beter even een ander artikel lezen. Hieronder staan een paar gekke ‘culinaire’ hapjes. *Trekt vies gezicht bij de gedachte alleen al.*

1.       Slakken

Misschien wist je al dat mensen dit eten en heb je het zelf misschien ook al wel eens op. Maar slakken zijn dus een culinair hoogstandje in Frankrijk. In Nederland zijn ze trouwens ook te verkrijgen. De slakken staan meestal op de menukaart met de benaming ‘Escargots de Bourgogne’. Je betaalt er wel een flinke prijs voor. Ga jij ze een keer proberen?


2.       Eenden- en ganzenlever

What? Ja dit wordt dus echt gegeten. Als je het gerecht ‘Foie gras’ op een menukaart ziet staan, bedenk dan even goed of je dit wel wil bestellen. Je zal dan namelijk eenden- en ganzenlever geserveerd krijgen. In de weken voordat de eenden- en ganzen geslacht worden, krijgen ze grote hoeveelheden graan om te eten. Daardoor groeien de levers van de beestjes. Het wordt door velen gezien als een schandaal en als dierenmishandeling. Bedenk dus even goed of je dit hapje wel wil proberen.


3.       Varkenspoten

OMG. Je zal vast denken dat dit een grap is, maar helaas. Fransen eten echt alles van een varken, behalve de ‘knorr’ zo lijkt het wel. Zelfs de pootjes worden opgediend als culinair hapje. Hoe eet je dit dan? Met bestek is het lastig te eten, dus de mensen die dit bestellen eten het met de handen op. Wees gewaarschuwd als je ‘Pieds de porc’ op het menu ziet staan.


4.       Koeientong

Waarom zijn sommige mensen zo dat ze dit durven en kunnen eten? Deze tong ziet er alles behalve lekker uit. De ‘langue de boeuf’ is een culinaire maaltijd in (jawel) Frankrijk. De tong wordt in reepjes opgediend, maar het blijft een echte levende tong van een rund.


5.       Kalfsorgaan

Ja, dit hebben we ook in Nederland. Wanneer je kalfszwezerik op het menu ziet staan, moet je jezelf even twee keer achter het hoofd krabben of je dit echt wel wil eten. Waar het origineel vandaan komt? Doe is een gokje? Ja, precies, Frankrijk (verassing). Het is een fijn stukje orgaanvlees en wordt gemixt met bloem en boter om vervolgens geserveerd te worden met champignons. Zou jij het durven te eten?


6.       Testikels van een schaap

Als je denkt dat het niet gekker kon, dan heb je het mis. Zelfs de geslachtsdelen laten de Fransen niet liggen. Ze vinden het zelfs heerlijk. Wij vinden een AVG-maaltijd (Aardappels, groenten, vlees) normaal, maar de Fransen hebben dat met de testikels van schapen. De ‘couilles de mouton’ is en culinair hapje dat in heel het land wordt gegeten. Als je het hier in Nederland besteld, dan krijg je een bord vol met eh.. ‘ballen’. Alleen de prijs van deze delicatesse is iets duurder dan ons AVG-maaltijdje.

Lees ook:

 Smullen: met deze high tea recepten zitten jij en je bestie gebakken
★ 6 slechte maar lekkere snacks recepten die je nu wilt eten

Bron: Alle top 10 lijstjesBeeld: Pexels