Lifestyle

Resting bitch face? Dan kun je beter communiceren

Iedereen heeft een andere gezichtsuitdrukking. Dat is maar beter, want anders wordt het allemaal zo saai! Wel is een gezichtsuitdrukking heel belangrijk bij het communiceren. Je start veel sneller een gesprek met iemand die een vriendelijk gezicht heeft, dan met iemand die een resting bitch face heeft, toch? Maar met een resting bitch face kan je juist beter communiceren… Wil je weten waarom? Lees dan verder.

De waarde van een gezichtsuitdrukking

Gezichtsuitdrukkingen zijn heel belangrijk om te kunnen communiceren. Ze geven je een bepaald beeld bij iemand, waardoor je inlevingsvermogen krijgt en misschien wel met iemand meeleeft. Sommige van deze uitdrukkingen geven aan dat je open staat voor een gesprek, dat kan door middel van oogcontact. Onze gezichtsuitdrukkingen hebben zelfs invloed op het vertrouwen dat wij hebben in iemand en hoe oprecht diegene is, dit blijkt uit een onderzoek. 

Resting bitch face is helemaal niet negatief

Het hebben van een resting bitch face is helemaal zo slecht nog niet. Sterker nog uit een onderzoek van de filosoof Rene Paulson is gebleken dat het juist beter is. Wow! Mensen met een RBF (resting bitch face) zijn zich er juist meer van bewust dat ze moeten letten op hun gezichtsuidrukking. “Meiden die door hebben dat mensen altijd maar negativiteit koppelen aan hun niet-lachende gezicht moeten juist snel leren communiceren”, schrijft Rene.

Zo werkt een resting bitch face 

Als je niet zo sportief bent, is het een hele klus om naar de sportschool te gaan. Ben je niet zo goed met kinderen? Dan is het een hele uitdaging om een uurtje op je buurkindjes te passen. Eigenlijk klinkt dit best logisch toch? Alles waar je niet goed in bent of niet van houdt doe je extra veel moeite voor. Zo werkt dat ook bij een resting bitch face (RFB). Je krijgt dan namelijk een beter idee van zelfbewustzijn om toch goed te kunnen communiceren. Als je er aan wend om op je gezichtsuitdrukking te letten, wordt het vanzelf normaal en komt het in je systeem, hetzelfde geldt voor het communiceren. Daarbij weten mensen met een RBF als geen ander hoe vervelend het is om altijd maar afgerekend te worden op je lichaamstaal. We sluiten dan ook af met de mooie zin. It’s not about the outside, it’s about the inside!

Beeld: iStock