News

Thank you science: van paaseitjes eten val je af

Hoe wil jij je eggs? Scrambled of vol chocolade? Ben je van het laatste soort, dan hebben we goed nieuws. Volgens de wetenschap is het eten van (chocolade!) paaseieren goed voor je gezondheid. Sterker nog, je valt er van af. Sounds good to us. 

Van paaseitjes val je af

Seriously, hoe dan? Chocolade blijkt dus helemaal niet zo slecht te zijn. Een Australische wetenschapper ontdekt dat 67 procent van de Australiërs die op dieet is, weleens chocolade eet. Mensen met ondergewicht én overgewicht bleken net bovendien net zoveel chocolade te eten. Dus – zegt de source – chocolade heeft geen effect op je BMI en is gezond. 

Good mood 

Volgens een Duits onderzoek is er nóg een positive note wat betreft chocolade: het is goed voor je humeur en verlaagt je stressniveau. En – zegt ook dit onderzoek – eet je dagelijks chocolade met een hoge dosis cacao (minimaal 81 procent) dan is de kans op gewichtsverlies hoog. 

via GIPHY

Het klinkt allemaal niet als een waterdicht onderzoek, maar joe. Pakken wat je pakken kan. Voortaan graai jij gewoon met je hand in die zak met paaseieren. Goed voor je gezondheid. Ja toch? 

Ook maar meteen aan een uitgebreid paasontbijt? Hier bestel je Instamgramwaardige ontbijtjes, enjoy.  

Bron: Viva.nl, Roymorgan.comBeeld: Unsplash