Lifestyle

10x super herkenbaar als je met in een studentenhuis woont


Met huisgenoten wonen is een super goede oplossing voor al die studenten die goedkoop uit huis willen. Het is ook heel gezellig om nieuwe mensen te leren kennen, al helemaal als je naar een nieuwe stad verhuist. Helaas zijn studentenhuizen nooit de beste huizen… Deze 10 situaties zijn super herkenbaar als je in een studentenhuis woont!

1. Het is in het begin een beetje ongemakkelijk

Je woont ineens bij compleet vreemde mensen in huis. In het begin kan dit wel awkward zijn. Moeten jullie nu vrienden worden? Hoe laat je weten dat je even alleen wil zijn? Jullie moeten nog even een manier vinden om goed samen te wonen.

via GIPHY


2. Poepen is ineens een ding

Poepen is zo’n onderwerp waar niemand het graag over heeft. Nu je een nieuw ‘thuis’ hebt moet je hier ook aan wennen. Vooral dat je huisgenoten de hele tijd rond de wc lopen…

via GIPHY


3. Random huisavonden

Soms plan je een huisavond in om elkaar beter te leren kennen en gewoon lekker te wijnen. Maar op andere momenten ontstaan er ineens random escalatie-avonden. Jullie komen elkaar tegen in de gang of de huiskamer en ineens staan jullie dronken te dansen op Taylor Swift.

via GIPHY


4. Er is altijd iets kapot

Een studentenhuis is nooit ‘normaal’. Een lekkage, schimmel of een muur die langzaam afbrokkelt, bij jullie thuis is het heel normaal. Jij kijkt er tegenwoordig gewoon doorheen.

via GIPHY


5. Irritante huisbaas

Hoe kan het dat elke huisbaas een lul is? Als er iets kapot is komt wordt het niet gemaakt, jij betaalt veel te veel en soms negeert de huisbaas jullie volledig. Pffff…

via GIPHY


6. Je hoort je huisgenoten seks hebben

Studentenhuizen zijn vaak nogal gehorig. Hierdoor heb jij jouw huisgenootjes al meerdere keren tegen de muur horen beuken. Als het echt erg is, hoor jij ook het gekreun…Oortjes in en negeren!

via GIPHY


7. Je bent nooit ‘echt’ alleen

Natuurlijk heb je een eigen kamer, maar toch ben je nooit alleen. Dit kan heel gezellig zijn. Er is altijd iemand om mee te kletsen. Maar het kan ook strontvervelend zijn. Als jij even niet sociaal wil doen moet het toch.

via GIPHY


8. Het is nooit helemaal schoon in huis

Jullie hebben netjes een schoonmaakrooster, maar toch is het nooit helemaal schoon. Een wc die lang niet is schoongemaakt, een keuken die vol staat met afwas of een gang die onder het stof zit. Het is nooit spik en span bij jullie.

via GIPHY


9. Roeien met de riemen die je hebt

In een studentenhuis leer je roeien met de riemen die je hebt. Geen ovenschaal in huis? Dan kan je ook een schaal van aluminiumfolie proberen te maken. Geen droger? Dan hang jij je beddengoed gewoon over de deur. Je leert allemaal creatieve oplossingen te bedenken.

via GIPHY


10. Je hebt te veel spullen

Pas wanneer je in een kleine studentenkamer woont realiseer jij je dat je heel veel spullen hebt. Waar moet jij al jouw spullen kwijt? Ook nu kom je met creatieve oplossingen!

via GIPHY

Beeld: Unsplash: MoniQue Rangell-Onwuegbuzia