Lifestyle

Dingen die je herkent als je tiener was in 2000


Was jij een tiener in de jaren 2000? Dan wil je dit artikel graag lezen, denken wij. Hieronder staan allerlei typische jaren 2000 dingen die je zal herkennen. Je hebt het zelf gehad, gedaan of gezien. Take a look! 😊

1.       Haar accessoires

Deze dingen kreeg je ook nooit uit je haar. Je had altijd ruzie met die krengen.


2.       Neon sterren op het plafond

Deze sterren had echt iedereen op z’n plafond hangen. Als je dan in bed lag, was het net of je onder de sterrenhemel lag. Alleen dan waren de sterren glow in the dark groen van kleur.


3.       Smalle en gekleurde brillenglazen (die nu trouwens weer in zijn)

Als je een bril zoals deze had, was je helemaal hip. Superster Anastacia droeg er ook altijd een.


4.       Hitkrant posters verzamelen (en dan balen als je er één of twee te weinig had)

Misschien een van de grootste redenen om de Hitkrant te kopen, was toch wel om de poster die erin zat. Soms was het zo dat er in elk blad een deel van een grote poster in zat en je dus alle Hitkranten moest opsparen om het gehele plaatje bij elkaar te krijgen.


5.       ‘Onzichtbare’ bh-bandjes. Die eigenlijk heel zichtbaar waren omdat ze altijd aan je huid bleven plakken.

Het leken zulke handige dingen: onzichtbare beha-bandjes. Maar eigenlijk waren ze altijd zichtbaar en als het zomer was, plakten ze zowat vast aan je huid. Zodat je ze niet meer kon verschuiven en ook sneden ze lekker in je vlees. Zucht.

via GIPHY


6.       Betty Spaghetty

Iets minder populair dan Barbie, maar zeker niet onbelangrijk. Veel meiden hadden een Betty en namen haar dan ook overal mee naartoe.


7.       Lavalampen

Als we ze nu zien denken we waarschijnlijk: hoe kan dit ooit mooi zijn geweest op mijn kamer? Het was echt een ding als je een lavalamp op je kamer had staan.


8.       Mp3’s

Tegenwoordig hebben we natuurlijk Spotify zo bij de hand, maar vroeger was een mp3-speler echt dé shit. Het apparaatje sloot je aan op je koptelefoon en gaan met de banaan.


9.       De gesprekken op MSN

Heee sgatjuhhh! Wat missen we MSN. W8 ff, brb! Nu hebben we WhatsApp, maar MSN was dé chatroom van 2000.


10.       Snake op de Nokia

Allereerst was de Nokia echt een telefoon die je veel zag in de jaren 2000. Als je het op je tenen zou laten vallen, zou je er gerust een blauwe plek aan overhouden, zo zwaar was het apparaatje. Maar het tofste spel dat er was, was toch wel Snake. Het was zo verslavend als dat Candy Crush nu is.


11.       Scoubidou

Als we het nu weer zouden proberen zou het niet lukken, maar ooit waren we pro’s. Je kon de prachtigste kunstwerken maken van de plastieken touwtjes. De meeste van ons hadden dan ook een mini kunstwerkje aan de sleutelbos hangen.


12.       Beugelbekkie kijken na school

Het tv-programma van de jeugd in de jaren 2000. En dan de intro die je nooit meer vergeet: Kijk nouuu, ik ben een beugelbekkie!


13.   Sing star party

Keihard meezingen op de bekendste nummers en hopen dat je maximaal de vakjes benut in het spel, zodat je de hoogste score behaalt. Wil je het spel nog een keer spelen, maar heb je de welbekende microfoons en het spel voor de PlayStation niet? Plan een avondje uit naar de karaokebar met je vriendinnen!


14.   Furby

Deze schattige diertjes waren niet weg te slaan. Bijna iedereen had wel zo’n diertje met grote glitteroogjes. Je zorgde ervoor alsof het je kind was.


15.   De koffertjes vol met stiften

Als laatste hebben we dan nog de kleurkoffertjes. Was je een verzamelaar van stiften en potloden? Dan was een koffer ideaal. Je bewaarde hier al je heiliggoed met kleuren in.

Bron: FlairBeeld: Pexels