Food

What? Deze producten zijn niet zo gezond als dat ze lijken


Sommige producten eet je al jaren waarvan je dacht dat ze gezond waren. Maar deze producten zijn vaak niet gezond doordat er veel calorieën in zitten. What? Om wat voor soort producten gaat het dan?

1.       Mozzarella

Een heerlijk gezond broodje met mozzarella of als snack op een stokje met kleine tomaatjes. De Italiaanse kaas is onweerstaanbaar lekker. Maar je dacht dat het gezond was? Niet echt. In een bol (100 gram) van deze lekkere kaas zitten maar liefst 274 calorieën! Niet heel erg healthy dus als je een hele bol all by yourself eet. Kaas is over het algemeen niet heel gezond. Maar het is zooo lekker…

via GIPHY


2.       Kant-en-klaar maaltijdsalades

Huh, maar salades zijn toch gezond? Ja, het komt ook niet zozeer door de ingrediënten die in de salade zitten. Kip, vis, sla en aardappels zijn hartstikke gezond, maar er wordt meestal nog van alles toegevoegd aan de sla. Veel maaltijdsalades bevatten meer dan 500-700 calorieën, dat is vergelijkbaar met het aantal calorieën dat er in pizza zitten.

via GIPHY


3.       Cruesli

Cruesli door de yoghurt ’s ochtends met een paar blauwe besjes erdoorheen. Hmmm, heerlijk! Maar cruesli is helaas niet zo gezond als dat het lijkt. Het is wel degelijk een volkoren graanproduct, maar wat de fabrikant er helaas niet bij zegt, is dat die volkoren granen aan elkaar worden geplakt met flinke hoeveelheden suikers en siropen. Oh… Cruesli is niet ideaal voor als je aan het afvallen bent. De suikers zorgen ervoor dat je ineens een hoog energielevel krijgt, maar ook een dip. Dit zorgt er weer voor dat je hele dag rondloopt met trek.

via GIPHY


4.       Gedroogd fruit

Hoe kan fruit niet gezond zijn? Nou, gedroogd fruit bevat net als gewoon fruit veel vitaminen. Maar in gedroogd fruit zit naar verhouding meer suiker dan in vers fruit.

via GIPHY


5.       Mueslirepen

Ook in mueslirepen zitten veel calorieën door de suiker waardoor de muesli aan elkaar wordt geplakt. Naturel mueslirepen bevatten al snel rond de 15 calorieën. 100 gram staat gelijk aan 360 calorieën.

via GIPHY


6.       Sushi

Vis is gezond, maar sushi niet zo. Je eet nauwelijks groenten en er is suiker en witte rijs toegevoegd aan dit lekkere hapje. En als je naar een all-you-can-eat sushi-restaurant gaat, eet je toch vaker wat meer dan normaal. Je eet dan al snel 1000 kilocalorieën die bestaan uit vette vis en de witte rijst.

via GIPHY


7.       Vruchtensap

Vruchtensap blijkt niet zo gezond als dat we dachten. Er zit toch alleen maar fruit in vruchtensapjes? Zoals eerder gezegd zitten er veel suikers in fruit. Voor het maken van één glas sap heb je toch al snel drie tot vijf stukken fruit nodig. Hierdoor zitten er evenveel suikers in je glas als in een glas cola. Really?

via GIPHY


8.       Broodje gezond

Gezond. Kijk de naam zegt het al. Maar dat is dus niet zo. Een broodje gezond wordt meestal gemaakt op een luxe broodje, belegd met kaas, ei en allerlei andere groentes. En de mayonaise. Ja dat doet het hem. Ze kunnen beter de naam broodje gezond veranderen naar ‘calorieënbom’.

via GIPHY


9.       Noten

Noten bevatten veel goede vetten waardoor ze wel gezond zijn, maar dus ook heel calorierijk. Een handje vol met noten van ongeveer 25 gram bevat al snel 200 calorieën. Noten zijn dus gezond, zolang je er maar niet teveel van eet.

via GIPHY


10.   Rijstwafels

Als ontbijt of als lunch je rijstwafeltje eten kan echt geen kwaad en is niet heel ongezond, maar wel als je ze gaat eten als hoofdmaaltijd. Dit product bevat juist te weinig calorieën, vitamines, mineralen en vooral vezels. Het is dus ongezond omdat er dus eigenlijk niks in zit. Hou rijstwafels dus echt als snack of als lunch en niet als maaltijd van je dag.

via GIPHY

Bron: Gezonde Leefstijl PlannerBeeld: Pexels