Lifestyle

5x sportoefeningen met een elastieken band voor een home-workout


De sportscholen zijn nog dicht en we zijn creatief geworden met het thuis trainen. De zogenaamde weerstandsbanden helpen je om fitter te worden en meer spieren te kweken. Maar wat is nu een goede workout voor thuis met zo’n weerstandsband? Hier staan er een paar voor je:

1.       Squat

Deze oefening is goed voor je booty. Je kan de squat breed pakken door je benen verder uit elkaar te zetten of juist heel smal. Het is een oefening om vooral je benen en je billen mee te trainen. Plaats de weerstandsband op je bovenbenen of net onder de knie en squatten maar. Let goed op je houding. Het zou mooi zijn als je uiteindelijk iets dieper dan 90 graden kunt squatten, maar eerst moet je de houding goed beheersen. Herhaal deze oefening 8-10 keer voor een goed resultaat en wissel hierna van been.

via GIPHY


2.       De split squat

Nog een oefening om flink de beenspieren te trainen. Deze oefening lijkt op de vorige omdat het ook een squat is, maar dan vanaf de zijkant. Een split squat voer je uit met één been. De andere voet rust achter je op de grond. Je voorste voet zet je in het elastiek, trek het elastiek over je schouder en laat dit been vanuit je knie zakken. Kom daarna weer rustig omhoog. Herhaal deze oefening 8-10 keer en wissel daarna van been. Good booty? Dan moet je deze oefening vaak doen girl!

via GIPHY


3.       Tricep extension

Zet je benen uit elkaar zoals bij de split squat, alleen gaat het elastiek nu om je achterste voet. Met je armen over je hoofd pak je het elastiek vast en trek je hem uit tot je je armen boven je hoofd kunt strekken. Go!

via GIPHY


4.       Standing reverse fly

Houd het elastiek voor je, met je handen iets wijder dan je schouders. Trek het elastiek zo ver mogelijk uit elkaar, en laat los. Deze oefening is echt heel goed voor onder andere je schouders.

via GIPHY


5.       Front raise

Zet beide voeten weer op het elastiek en pak het elastiek met je handen vast. Houd je armen gestrekt terwijl je ze recht vooruit omhoog tilt tot schouderhoogte, breng ze daarna weer naar beneden. Deze oefening is goed om je armspieren te trainen. Burn it girl!

Wil je je voeding aanpassen omdat je flink aan het trainen bent? Kijk eens naar dit artikel. 5x eiwitshakes voor sporters.

Bron: Womans HealthBeeld: Unsplash