News

In april starten de eerste testvakanties op Rhodos (en jij kunt je opgeven)

OMG. In april staat de eerste testvakantie gepland naar Rhodos. Even lekker een weekje genieten in de zon? Dat is lang geleden voor de meeste van ons. Maar nu kan het. En jij kunt je nog opgeven.

Testvakantie

189 mensen mogen naar Rhodos vliegen en daar hun vakantie vieren. De proef moet duidelijk maken ‘onder welke voorwaarden mensen veilig en verantwoord kunnen reizen. Wij zouden het liefst onze koffers gelijk inpakken om te gaan.

Proefreizen

De eerste trip van de proefreizen is een all-inclusive reis van acht dagen op Rhodos. Deze testvakanties worden samen met de reissector georganiseerd. Er zijn alleen wel wat voorwaarden waaraan je moet voldoen als je even een weekje wil ontspannen in het zonnige Griekenland. Je moet jezelf voor en na de reis laten testen, je mag het resort niet verlaten en je moet je natuurlijk aan de daar geldende richtlijnen houden. En wanneer je uitgerust bent van je heerlijke vakantie, moet je tien dagen in quarantaine.

Als deze testvakantie goed gaat en er dus goede resultaten uit voort komen, kunnen we misschien wel rekenen op meer van dit soort proefvakanties naar het buitenland. Waar deze tweede pakketreis heen gaat is nog onbekend.

Aanmelden

Lees jij dit nu en denk je: ik wil mega graag naar Rhodos. Je kunt je vanaf vanavond, woensdag 24 maart om 18.00, aanmelden op de website van de reisorganisaties. Yeah! En nog meer goed nieuws: je moet de vakantie zelf betalen, maar de reisorganisatie waarmee je gaat, neemt wel de kosten van de testen voor hun rekening!

View post on Instagram
 

Bron: ANP, RijksoverheidBeeld: Unsplash