Real life

Girls Issues: ‘Hoe kom ik van mijn hip dips af?’

Heb jij ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super genânte seksvraag? Say no more. Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je girls issues. Deze week: Noah (19) is onzeker over haar hip dips.

Hoi Girlscene,

Ik ben 19 jaar en super onzeker over mijn hip dips. Mijn billen zijn totaal niet plat, dus daar ben ik niet onzeker over. Ze zijn gewoon niet mooi rond. Er zitten twee deuken in die best wel groot zijn. Kan je hier vanaf komen? Of moet ik het leren accepteren? Hebben jullie hier ervaring mee en advies over?

Xxx, Noah

Lieve Noah,

Hip dips zijn super normaal! Heel veel vrouwen hebben deze deukjes in hun heupen. De deukjes hebben niets te maken met de manier waarop jij sport, loopt of slaapt. Je bent ermee geboren! “Hip dips zijn van nature voorkomende, naar binnen gerichte curves”, vertelt David Wiener, trainingsspecialist voor de Freeletics fitness-app. “Ze worden veroorzaakt door de vorm van je bekken. Omdat de vorm van je bekken bij iedereen verschilt, zie je de deukjes bij de ene vrouw duidelijker dan bij de ander. Je ziet het dus niet bij iedereen, maar elke vrouw heeft hip dips.” Het deukje dat je ziet is de verbinding tussen je bekken en je bovenbeen. Het is dus helemaal niets om onzeker over te zijn!

Wil je toch iets aan deze hip dips doen? Dan kan je jouw billen en bovenbenen extra trainen. Hierdoor krijg je grotere spieren rondom de deukjes en zullen ze minder opvallen. Je kan ze nooit helemaal weg sporten, want het is een natuurlijk onderdeel van je lichaam.

Tegenwoordig zijn er ook super veel vrouwen die hun hip dips omarmen. Volg deze accounts bijvoorbeeld op Instagram. Zo zie jij dat er meer prachtige vrouwen zijn met deukjes in hun heupen. Hopelijk inspireert het jouw om van je hip dips te houden!

Veel liefs,

Girlscene

View post on Instagram
 

De naam Noah is gefingeerd. Haar echte naam is bekend bij de redactie.

Lees ook de vraag van vorige week: Mijn vriend heeft mijn naaktfoto’s opgeslagen zonder toestemming, wat moet ik doen?

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen en stuur je ‘Girls Issue’ in. Mail naar info@girlscene.nl.

Bron: womenshealthmag.comBeeld: Unsplash: Eugene Chystiakov

Must reads 👀