News

YES! De queer serie ANNE+ krijgt een speelfilm

Fans van ANNE+ opgelet: de Netflix serie afkomstig uit Nederland krijgt een film! En het eerste castlid is al bekend gemaakt. Exciting!

Over ANNE+

ANNE+ is een dramaserie wat gaat over het leven van de lesbische twintiger, Anne uit Amsterdam. De focus ligt per aflevering altijd bij Anne ‘plus’ iemand uit haar leven. ANNE+ is een serie over identiteit, relaties en je plek in de wereld leren kennen. Het gaat voornamelijk om de queer representatie in de serie. Het begon op Youtube als een 15-minuten serie en is dus nu al uitgegroeid tot een speelfilm. De serie is sinds maart te zien op Netflix.

Opnames voor speelfilm

De opnames van de film gaan binnenkort van start en de film is te zien vanaf eind september in de Nederlandse bioscopen. Love it! In de film is Anne van plan om met haar biggest love Sara te emigreren naar Montréal. Maar haar uitgever keurt haar manuscript die Anne heeft ingediend voor haar eerste boek af. Anne gaat op zoek naar wat ze nu eigenlijk wil in het leven.

Gisteren werd op de Instagrampagina van ANNE+ bekend gemaakt dat Thorn Roos de Vries de rol van ANNE+ gaat spelen. Komt ze je bekend voor? Dat kan kloppen. Ze speelt namelijk de rol van Lesley in de serie SpangaS.

View post on Instagram
 

Deze speelfilm is een doorbraak op tv, omdat Thorn Roos het eerste non-binaire karakter in de serie gaat spelen. Wow!

Wij kijken uit naar de film. Jij ook? Kijk hieronder voor de officiële trailer van de film.

Watch on YouTube

Bron: Parool, AnneplusBeeld: Unsplash