News

Tinder gaat onderzoeken of jouw match een crimineel verleden heeft

Tinder is een van de meeste gebruikte datingapps in Nederland. Sinds een tijdje kan jij je profiel verifiëren zodat jouw match zeker weet dat jij het bent. De app gaat nu een stapje verder. Binnenkort kan jij misschien zien of jouw match een crimineel verleden heeft. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Tinder gaat jouw criminele verleden opzoeken

Tinder is een super populaire datingapp in Nederland en de Verenigde Staten. In de VS gaan ze nu experimenteren met achtergrondonderzoeken naar de gebruikers. Ze gaan onder andere onderzoeken of jij een crimineel verleden hebt. Zo ja, dan wordt dat automatisch op je profiel vermeld.

Veiligheid

De reden voor het experiment is het veiliger maken van de app. Tinder wil hiermee voorkomen dat gebruikers het platform gebruiken met verkeerde bedoelingen. De afgelopen tijd was de veiligheid van vrouwen en homoseksuele mannen vaak in het nieuws. Met deze check hoopt het bedrijf mee te werken aan een veilige sfeer waarin jij makkelijk nieuwe mensen kan ontmoeten. Ga jij binnenkort op een tinderdate? Check dan onze tips voor een veilige tinderdate. Better safe than sorry.

via GIPHY

Hoe Tinder jouw criminele verleden wil opsporen

Tinder gaat de achtergrondonderzoeken niet zelf verrichten. Hiervoor huren ze het bedrijf Garbo in. Garbo is gespecialiseerd in background checks en staat bekend als ‘de FBI van de datingindustrie.’ Natuurlijk is niet iedereen met een crimineel verleden een slecht persoon! Tinder vindt wel dat jij recht hebt op deze informatie als je met een ‘vreemd’ persoon afspreekt in real life. Zo kan jij een weloverwogen keuze maken of jij de match wil ontmoeten.

Garbo en de Nederlandse privacywet

Tinder gaat de background checks in de VS alvast introduceren, maar het is nog niet zeker dat het ook in Nederland kan. In Nederland hebben we een strenge privacywet. Dit houdt in dat een bedrijf niet zomaar bij jou gevoelige informatie kan. Als jij in aanraking bent geweest met politie valt dit onder gevoelige informatie. Het is dus nog maar de vraag of deze functie ook in Nederland beschikbaar gaat zijn.

Lees ook:

– Dit zijn de 20 beste openingszinnen voor Tinder

– Deze situaties herken je als je al iets te lang in de dating-game zit

Bron: cosmopolitan.comBeeld: Getty Images

Must reads 👀