Food

Minder vlees eten, hoe doe je dat en waar moet je rekening mee houden?

Je hebt misschien vorige week wel over de week zonder vlees gelezen of gehoord. Het is healthy en ook nog eens goed voor de natuur om minder vlees te eten. Wil je minder vlees eten? We tell you more!

Minder vlees eten

De Vegetarische Slager bestaat sinds 2010 en maakt vegetarisch vleesch. Vleesch met -sch is the new black van 2021. Zij maken geen vleesvervangers, maar nieuw vleesch met zoveel mogelijk dezelfde smaak en structuur als de dierlijke variant. De Vegetarische Slager heeft voor ieder wat wils; van vegan kip-kerriesalade tot vegan burgers. Zo eet je geen dierlijk vlees en heb je toch iets lekkers op je bord liggen! This sounds good, right?

View post on Instagram
 

Begin met mate

Ga nu niet ineens van zeven dagen naar geen een dag vlees eten. Your body will say no girl! Probeer eens klein te beginnen met één dag per week vegetarisch te eten. Ga jezelf niet opleggen dat je binnen één week al geen vlees meer mag hebben. Geef jezelf de tijd en ruimte om eraan te wennen om minder vlees te eten. In plaats van een plakje ham kun je bijvoorbeeld een zelfgemaakte avocadospread op je bammetje doen! You can do this!

Speur door recepten heen

Op Instagram zijn er accounts van mensen die vegetarisch koken of vegetarische producten uitproberen, zodat jij het ook eens kan uitproberen. Minder vlees eten maar toch een goede maaltijd op je bord hebben? Tegenwoordig bestaan er zoveel yummy recepten die ook nog eens vegetarisch zijn! Neem ook eens een kijkje in vegetarische kookboeken. Hier kun je de veertien beste vegan kookboeken vinden.

View post on Instagram
 

 

Vitamine B12

Niets is zo belangrijk voor je body als goede vitaminen. Als je een tekort aan vitamine B12 hebt, kun je jezelf nogal shitty voelen. Minder vlees eten kan dan ook invloed hebben op je lichaam. Deze vitamine is een voedingsstof die je niet uit planten kunt halen, maar wel essentieel is voor je lichaam! Vitamine B12 is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen. Rode bloedcellen zijn ontzettend belangrijk, want deze zijn nodig om zuurstof in je bloed te vervoeren. De vitamine is daarnaast ook erg belangrijk voor de goede werking van het zenuwstelsel. Of terwijl; you can’t miss vitamine B12!

One year, no meat

Als je nu besluit om een heel jaar geen vlees meer te gaan eten, dan maakt dat een positief verschil voor het milieu en natuurlijk voor de dieren. In dat jaar bespaar je maar liefst bijna 6 kilo aan vlees, ongeveer 587 kilometer rijden met de auto en 750 liter aan water!

Wij zijn om hoor! Are you?

 

 

Bron: De Vegetarische Slager, vegetariërs.nl, weekzondervlees.nlBeeld: iStock