Lifestyle

Met deze tips heb jij een veilige en gezellige Tinderdate

Tinder, Happn, Bumble en nog veel meer andere apps zorgen voor cute couples over de hele wereld. Hoe zorg jij er nou voor dat een eerste date veilig en gezellig is terwijl je deze persoon nog nooit ‘echt’ hebt gezien? Wij geven jou raad!

Tips voor een veilige Tinderdate

Online daten is helemaal geen taboe meer. Eerst was het super ongemakkelijk om te vertellen dat jij je lover hebt ontmoet via een datingapp. Tegenwoordig is het heel normaal. Helaas hoor je nog regelmatig vervelende verhalen over de eerste real life ontmoeting met een online match. Iemand is super ongemakkelijk, lijkt totaal niet op de profielfoto of heeft hele andere bedoelingen. Wij hebben een aantal tips verzameld voor en leuke en veilige eerste ontmoeting met jouw online match. 

1. Vraag naar de social media van jouw match

Iemand kan super knap lijken op de vier foto’s die op het datingprofiel staan. Maar je kan iemand niet alleen beoordelen op die foto’s. Vraag daarom naar het instagram- of facebook-account van jouw match. Op Instagram en Facebook staan veel meer foto’s en zo kan jij er achter komen of jouw match een Tinder-catfish is.

via GIPHY

2. Wissel jullie nummers en Snapchat uit

Nadat jouw crush door de foto-check heen is komt de volgende stap. Vraag het telefoonnummer en het snapchat-account van jouw match. Praten via de datingapp is super handig zodat de andere persoon niet gelijk alles over jou weet. Als er potentie zit in de match moet je langer en persoonlijker praten om te kijken of er echt een klik is. Via Whatsapp kan je berichten, foto’s en spraakmemo’s sturen. Zo kan je veel persoonlijker met elkaar praten. Ook kom je er via Whatsapp achter of jullie dingen gemeen hebben en of de klik goed is. Als je snapchat-accounts uitwisselt is het n贸g persoonlijker. Je krijgt misschien foto’s van jouw match terwijl hij/zij/hen net wakker is of net klaar is met sporten. Zo weet je zeker dat de persoon met wie je praat ‘echt’ is. Geen catfish-machts voor jou!

via GIPHY

3. Spreek op een openbare plek af

Jouw match is geen catfish, jullie hebben super leuke gesprekken en jij hebt het gevoel dat de ander te vertrouwen is. Dan kunnen jullie in real life met elkaar afspreken! Spreek altijd op een openbare plek af. Dit heeft twee voordelen.

– Je kan weg als de date niet leuk is. Zo hoeft jij niemand ongemakkelijk uit je huis te sturen.

– Het is veilig. Als de ander t贸ch verkeerde intenties heeft dan zijn jullie op een plek waar meerdere mensen zijn.

via GIPHY

4. Bedenk alvast wat vragen voor de ander

Jullie hebben al gepraat via Whatsapp dus er is sowieso gespreksstof. Toch kan het awkward zijn om iemand voor het eerst te zien. Bedenk daarom al een paar vragen en onderwerpen waar jullie het over kunnen hebben. Houden jullie allebei van techno? Of heeft jouw match iets meegemaakt waar jij meer over wilt weten? Begin over deze dingen! Daar vloeit vanzelf een leuk gesprek uit. Jullie kennen elkaar al een beetje, dus het zou helemaal goed moeten komen!

via GIPHY

Ben jij slecht in eerste dates? Check dat deze eerste date tips!

– First date? Met deze 7 eerste date tips zit je 谩ltijd goed

Beeld: Getty Images