News

Yes! Griekenland hoopt vanaf 14 mei open te kunnen voor toeristen

Wil jij ook zo graag weer op vakantie? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! De Griekse minister van toerisme streeft er naar om op 14 mei het land weer open te gooien voor toeristen. Mits de reizigers gevaccineerd zijn of een negatieve coronatest kunnen laten zien. Griekenland, here I come!

Griekenland vanaf 14 mei open

Begint jou wanderlust weer op te spelen? Misschien kan jij vanaf 14 mei weer een reis naar Griekenland maken! De Griekse minister van toerisme maakte bekend dat hij hoopt dat Griekenland vanaf 14 mei weer toeristen kan ontvangen. De toeristen mogen alleen het land in als ze een negatieve coronatest kunnen laten zien of het vaccin hebben gehad. Deze plannen vertelde de minister op de internationale toerisme beurs 2021 in Berlijn.

Besmet geraakt in Griekenland?

De reizigers kunnen net zoals vorig jaar ook willekeurig getest worden bij aankomst in Griekenland. Gelukkig heeft het land veel sneltests ingekocht. Zo hoef je geen dagen te wachten op de uitslag. Raak jij besmet in Griekenland? Dan zijn de kosten van jouw besmetting voor de Griekse overheid. Als je bijvoorbeeld langer in het land moet blijven om in quarantaine te gaan of een eventuele ziekenhuisopname. Je hoeft dus niet bang te zijn voor extra onverwachte kosten. Een reisje naar Griekenland klinkt ineens niet meer zo gek! 

Griekenland

In de tussentijd kan je alvast wegdromen bij deze prachtige bestemmingen!:

– 23 toffe bestemmingen voor als jij weer op vakantie kan

– 7 roze stranden waar jij straks je handdoek op wil uitslaan

– Dit zijn de tofste Airbnb-accomodaties om te verblijven in Europa

Beeld: Unsplash: Gaetano Cessati