Beauty

Deze tinten oogschaduw passen het beste bij jouw oogkleur

Net als het uitzoeken van een goede kleur lippenstift, kan het uitzoeken van een mooie tint oogschaduw heel lastig zijn. We willen natuurlijk dat onze oogkleur zo goed mogelijk uitkomt en dat onze oogkleur opvalt. Wij hebben goed nieuws, want met deze tips zijn dadelijk all eyes on you.

Deze tinten oogschaduw passen bij jouw oogkleur 

Blauwe ogen
Als tegenovergestelde kleur van blauw, heb je oranje. Dat betekent dat oranje tinten goed werken bij jouw oogkleur, maar daarvoor hoef je geen knaloranje op jouw ogen te doen. Kies voor een tint met een lichtoranje ondertoon, zoals de kleur brons en licht bruine tinten. Voor een natuurlijke look kies je een nude kleur of een beige-tint en voor opvallende ogen die er uit springen kies je voor een diepere tint bruin. Mensen zullen dan veel opmerkingen maken over jouw ogen, omdat de kleur blauw goed opvalt. 

 

Bruine ogen
Met bruine ogen hoef jij niet heel veel na te denken, want heel veel kleuren staan jou goed. De kleuren bruin, brons, goud, abrikoos en zalmkleur staan jou heel goed. Met bruine ogen kun je heel goed bruine oogschaduw opdoen. Kies bijvoorbeeld voor een lichtere tint bruin met een gele ondertoon of als je een donkere kleur bruin wilt een diepe kastanje bruine kleur. Als je wil opvallen kies dan voor bruine en groene tinten, die staat jou super goed! Je oogkleur zal eruit springen.

 

Groene ogen
Jij kan met deze bijzondere kleur ogen best veel hebben. Voor een naturel look kun je gaan voor beige, zandkleur, lichtbruin en donkerbruin. Hierdoor vallen jouw groene ogen goed op en zal het veel mensen opvallen. Ga je liever voor een wat speelsere look? Ga dan voor een rode, paarse of oranje oogschaduw. Deze staan perfect bij groene ogen. Breng deze kleuren wel subtiel aan of ga voor een lichtere kleur zoals lila. Mokkabruin, chocoladebruin en taupe staan ook heel goed bij groene ogen voor een meer opvallende look waarbij je ogen eruit springen. 

 

Grijze ogen
Grijze ogen kun je heel mooi benadrukken met de juiste kleuren. Denk bijvoorbeeld aan mosgroen, donkerblauw, zilverblauw en antraciet. Met lichtgrijze ogen kun je het beste voor een wat donkerdere kleur kiezen, zodat jouw oogkleur er echt uitspringt. Met donkergrijze ogen kun je beter gaan voor een van de opgenoemde kleuren maar dan ietsjes lichter. Donkergrijze ogen kun je benadrukken met lichtgrijze oogschaduw en lichtgrijze ogen kun je benadrukken met donkergrijze oogschaduw.