Health

5 tips om je minder alleen te voelen

Zucht! Weer een avond Netflixen tot diep in de nacht, want ja morgen heb je toch niets belangrijks op de planning staan. Net zoals gisteren, en eergisteren en… het voelt eigenlijk alsof het al eeuwig zo is. Je wordt er down van en hebt ook nergens meer zin in. STOP! Het is écht helemaal kak, maar gelukkig kun je deze manier van denken sneller veranderen dan je denkt.

Een andere mindset helpt je. Het is jouw leven, dus ondanks alle corona maatregelen kun jij bepalen hoe je wilt dat het eruit ziet! Hierbij 5 tips om je te helpen.

1. Praat erover
Het is geen schande om je eenzaam te voelen. Dus: praat erover. Soms is het alleen al fijn om het uitgesproken te hebben en helpt een luisterend oor. Vind je praten lastig, begin dan met schrijven. Alles wat je aan je laptop of papier toevertrouwt zit niet meer in je hoofd. Delen is helen!

2. Ga naar buiten
Je hebt dit waarschijnlijk al honderdduizend keer gehoord, maar het helpt dus echt. Je hoeft niet direct een halve marathon te gaan rennen, maar even de zon op je gezicht is al heel fijn. Je hoeft namelijk even niet na te denken, je bent aan het genieten van de natuur. En wie weet kom je iemand tegen. Vind je wandelen saai, pak of leen dan gewoon een fiets. Muziekje erbij and your good to go.

3. Help iemand anders
Hoe waardevol is het om- zonder iets terug te vragen- iets voor een ander te doen? Hoe kan jij op je eigen manier iets toevoegen aan het leven van een ander? Kijk eens met die ogen naar je omgeving en combineer de behoefte van die ander met wat jij kan. En denk niet te moeilijk, een boodschap doen of koffie drinken kan bijna iedereen. Jij hebt even wat te doen en die glimlach van de ander pak je mooi mee!

4. Denk praktisch
Waar zijn je vrienden of andere leeftijdsgenoten? Welke hobby’s hebben zij of welk werk doen ze wat jij ook leuk vindt? Laat je inspireren! Misschien kun jij ook wel pizza’s gaan bezorgen of meedoen met dat bootcamp lesje. 

5. Doen
Blijf bezig en hou structuur in je leven. Dus plan afspraken met je vriendinnen in, zodat je al iets hebt om naar uit te kijken. Of ga nieuwe dingen doen, zoals een nieuwe podcast luisteren. Het leidt je allemaal af van je gevoel alleen te zijn.

Je moet ook echt zelf in actie komen. Als je dat lastig vindt, bedenk dan wat het allerergste is wat kan gebeuren en hoeveel procent kans je ongeveer loopt dat dat gaat gebeuren. Valt mee toch? En weet dat 5 seconden lef hebben je heel veel kan opleveren!

Bron: Jeannette Portillo, Pole4Beeld: Unsplash