Food

Deze pizza croissants zijn heel makkelijk te maken (en ook nog eens heel erg lekker)

We hebben weer een recept gevonden dat perfect is voor op de zondagmiddag. Of doordeweeks, als je gewoon zin hebt in een lekkere, zelfgemaakte snack. Pizza croissants zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens heel makkelijk te maken. Hoef je geen keukenprinses voor te zijn, echt niet! Dit is namelijk hoe jij in een handomdraai heerlijke pizza croissants op tafel zet.

Recept: pizza croissants

Benodigdheden voor pizza croissants

♥ Blikje met croissantdeeg (6 grote croissants)
♥ Tomatenpuree (klein blikje)
♥ Geraspte kaas
♥ Salami
♥ Kruiden naar keuze (italiaans)
♥ 1 ei

Stappenplan voor pizza croissants

Stap 1 ♥
Rol het deeg helemaal uit. Pak nu een mes en snijd het deeg in verschillende driehoeken (volg de stippellijntjes). Maak bij ieder driehoekje een kleine snee aan de kortste kant van de driehoek.

Stap 2 ♥
Pak de tomatenpuree erbij en verdeel deze over de verschillende driehoeken. Leg nu zoveel geraspte kaas en salami bovenop de tomatenpuree als je wilt.

Stap 3 ♥
Rol de croissantjes nu weer op, en leg ze op de bakplaat.

Stap 4 ♥
Pak het ei en kluts deze. Wanneer het ei goed geklutst is, smeer je een dunne laag ei op de bovenkant van de croissantjes. Op deze manier zullen de croissantjes een mooi bruin laagje krijgen in de oven.

Stap 5 ♥
Strooi nog wat kaas en italiaanse kruiden over de bovenkant van de croissantjes, en doe ze vervolgens in de oven. Bak de croissantjes 20 minuten lang op 200 graden.

Stap 6 ♥
Genieten!

Bron: laurasbackery.nlBeeld: iStock