Food

Studenten maaltijden: aan deze 10 sneue creaties heeft iedereen zich weleens schuldig gemaakt

Het is niet dat je (niet) kunt koken, not at all. Maar als je studeert heb je echt geen geld voor het bereiden van een kogelbiefstuk, sushi of beef wellington. Studenten maaltijden zijn nu eenmaal – eh – goedkoop. 


10 typische studenten maaltijden 

1. Pasta pesto

Blijft er iemand eten? Dan geef je je laatste centen uit aan het bereiden van een pasta pesto. Klinkt luxer dan het is. Aan het begin van de (geld)maand met zalm, twee weken later vega. 


2. Tosti kaas

Snelle hap, net zo lekker. Je hebt altijd nog wel twee plakken droog brood en een slap plakje kaas liggen. Dot ketchup er bij en klaar is tosti

via GIPHY


3. Patattafel 

Een wat? Patattafel! Aluminumfolie op de gezamenlijke eettafel, portie familiefriet én een paar frikadellen. Geen afwas, want de mayo spuit je rechtstreeks op het aluminiumfolie. En dippen maar. 


4. Wraps met spul 

Wraps met een prutje gehakt, wraps met een kipburger in stukjes of wraps met de leftovers van gisteren. Wraps zijn altijd een goed idee. 

via GIPHY


5. Bakje van moeders

Volle koelkast, want je bent weer een weekendje bij je ouders geweest. Jammer dat er maximaal twee bakjes in je vriesvakje passen, want het eten dat je moeder je meegeeft is verdraaid lekker. En je hoeft er niks voor te doen. 

via GIPHY


6. Pasta rood

Oftewel: pasta met een pak – of blikje – tomatensaus, left over groente en wat kaas. Luxe: wanneer je je een blikje Smac kunt veroorloven. Pasta rood met boterhamworst.

via GIPHY


7. Liquid dinner

Genoeg bier drinken, want daar haal je uiteindelijk ook je koolhydraten uit. Toch?

via GIPHY


 8. Noodels met noodels

Ja, wat kunnen we er meer over zeggen. Dat ze 40 cent kosten, weinig ruimte innemen en dat je er altijd een paar op voorraad moet hebben aan het einde van de maand. Zo ongeveer?

via GIPHY


9. Chicken tonight 

Pakje rijst en potje Chicken tonight. Ja toch. 

via GIPHY


10. Bonen in tomatensaus

Of bonen met wat appelmoes. Zo opgewarmd, én nog voedzaam ook. Dat je de dag erna liever niemand in je buurt wilt hebben – want die lucht – is even niet belangrijk. 

via GIPHY

Geld over? Kook eens lekker uitgebreid voor jezelf. Wij hebben wat recepten voor je op een rij gezet, enjoy

Beeld: Unsplash