Food

Deze 10 studenten maaltijden heeft iedereen wel eens gemaakt

Redactie
studenten-maaltijden

Het is niet dat je (niet) kunt koken, not at all. Maar als je studeert heb je echt geen geld voor het bereiden van een kogelbiefstuk, sushi of beef wellington. Studenten maaltijden zijn nu eenmaal - eh - goedkoop. 

1. Pasta pesto

Blijft er iemand eten? Dan geef je je laatste centen uit aan het bereiden van een pasta pesto. Klinkt luxer dan het is. Aan het begin van de (geld)maand met zalm, twee weken later vega.

2. Tosti kaas

Snelle hap, net zo lekker. Je hebt altijd nog wel twee plakken droog brood en een slap plakje kaas liggen. Dot ketchup er bij en klaar is tosti.

3. Patattafel 

Een wat? Patattafel! Aluminumfolie op de gezamenlijke eettafel, portie familiefriet én een paar frikadellen. Geen afwas, want de mayo spuit je rechtstreeks op het aluminiumfolie. En dippen maar.

4. Wraps met spul 

Wraps met een prutje gehakt, wraps met een kipburger in stukjes of wraps met de leftovers van gisteren. Lekker makkelijk en altijd een goed idee!

5. Bakje van moeders

Volle koelkast, want je bent weer een weekendje bij je ouders geweest. Jammer dat er maximaal twee bakjes in je vriesvakje passen, want het eten dat je moeder je meegeeft is verdraaid lekker. En je hoeft er niks voor te doen.

6. Pasta rood

Oftewel: pasta met een pak – of blikje – tomatensaus, left over groente en wat kaas. Luxe: wanneer je je een blikje Smac kunt veroorloven. Pasta rood met boterhamworst.

7. Liquid dinner

Genoeg bier drinken, want daar haal je uiteindelijk ook je koolhydraten uit. Toch?

8. Noodels met noodels

Ja, wat kunnen we er meer over zeggen. Dat ze 40 cent kosten, weinig ruimte innemen en dat je er altijd een paar op voorraad moet hebben aan het einde van de maand. Zo ongeveer?

Lees ook:
Déze 8 recepten zijn makkelijke om te koken voor één persoon

9. Chicken tonight 

Pakje rijst en potje Chicken tonight. Ja toch.

10. Bonen in tomatensaus

Of bonen met wat appelmoes. Zo opgewarmd, én nog voedzaam ook. Dat je de dag erna liever niemand in je buurt wilt hebben – want die lucht – is even niet belangrijk.

Beeld: pinterest