Food

Deze 10 studenten maaltijden heeft iedereen wel eens gemaakt

studenten-maaltijden

Het is niet dat je (niet) kunt koken, not at all. Maar als je studeert heb je echt geen geld voor het bereiden van een kogelbiefstuk, sushi of beef wellington. Studenten maaltijden zijn nu eenmaal - eh - goedkoop. 

Studenten maaltijden

Studentenmaaltijden zijn meestal – hoe zeggen we het anders – een culinaire improvisatie! In de wereld van strakke budgetten en creatief koken ontstaan soms hele aparte gerechten die we allemaal wel eens hebben gegeten als de nood hoog was. Van pasta pesto op maandag tot een koninklijke tosti op donderdag; elke student heeft zijn eigen hilarische food verhaal.

1. Pasta Pesto

Heb je gasten over de vloer? Dan rol je de rode loper uit voor Pasta Pesto. Klinkt luxer dan het werkelijk is. Aan het begin van de maand met zalm, en twee weken later, voor een meer budgetvriendelijke versie, vega.

2. Tosti Kaas

Een snelle hap die even heerlijk is. Je hebt altijd wel twee plakken droog brood en een smeltend plakje kaas liggen. Voeg een klodder ketchup toe en voilà, je royale tosti is klaar.

3. Patattafel

Een wat? Patattafel! Aluminiumfolie op de gezamenlijke eettafel, een portie familiefriet én een paar frikadellen. Geen afwas, want de mayo spuit je rechtstreeks op het aluminiumfolie. En dan mag het dipfeest beginnen.

3. Wraps met Spul Deluxe

Wraps met een smakelijk gehaktmengsel, wraps met stukjes kipburger, of wraps met de restjes van gisteren. Lekker makkelijk en altijd een goed idee!

4. Bakje van Moeders Magie

De koelkast puilt uit omdat je weer een weekendje bij je ouders bent geweest. Het is alleen jammer dat er maximaal twee bakjes in je vriesvak passen, want het eten dat je moeder je meegeeft is verrukkelijk. En het mooiste is, je hoeft er helemaal niets voor te doen.

5. Pasta Rood Delight

Anders gezegd: pasta met een pak of blik tomatensaus, overgebleven groenten en wat kaas. Als je het je kunt veroorloven, voeg dan wat Smac toe voor wat extra luxe. Pasta Rood met boterhamworst.

6. Vloeibaar Diner Fiesta

Drink genoeg bier, want uiteindelijk haal je daar ook je koolhydraten uit. Toch?

7. Noodlesception

Wat valt er nog meer over te zeggen? Ze kosten 40 cent, nemen weinig ruimte in en je moet er altijd een paar op voorraad hebben aan het einde van de maand. Toch?

8. Chicken Tonight

Een pakje rijst en een potje Chicken Tonight. Simpel, maar doeltreffend.

9. Bonen in Tomatensaus Fusion

Of bonen met een vleugje appelmoes. Snel opgewarmd én voedzaam. Dat je de volgende dag liever even alleen bent vanwege de geur, ach, dat zien we dan wel weer.

Beeld: pinterest