Lifestyle

Hello spring: met deze 5 tips maak jij je balkon of tuin lenteproof

Het zonnetje komt door, de vogels fluiten en de eerste bloemen komen al uit hun bollen. Of terwijl…de lente komt eraan! Dit betekent ook dat iedereen weer wat vaker buiten te vinden is. Met deze vijf tips fleur jij je balkon helemaal op. Zo kan je de hele dag buiten chillen in de zon in de tuin of op het balkon.

Balkon of tuin lenteproof maken

1. Palletbank met kussentjes en kleedjes

Dit is een super simpele en goedkope manier om je balkon of tuin wat op te fleuren. Je kan goedkoop een palletbank kopen, maar ook heel simpel zelf maken. Als je er dan heel veel kussentjes en dekentjes op gooit dan ziet het er heel gezellig uit!

 

2. Verlichting

Als je nog buiten wilt zitten als het donker is dan kan je super leuk en makkelijk de tuin verlichten. Denk aan lampionnen, kaarsen en zelfs kerstverlichting werkt! Als je veel ruimte hebt in je tuin dan is een vuurkorf ook heel gezellig voor in de avond.

 

3. Hangstoel of hangmat

Als je veel ruimte hebt in je tuin dan is het ook super leuk om een hangstoel of hangmat op te hangen. Dit geeft je tuin wat meer tropische vibes

 

4. Bloempotten

Planten zorgen ervoor dat je tuin of balkon wat meer leven krijgt. Als die planten in cute bloempotten zitten dan geeft dit een extra touch.

 

5. Een parasol of tarp

Als het heel warm wordt op je balkon of in je tuin dan kan dat vervelend zijn. Een parasol is een simpele en mooie manier om de zon tegen te houden en je tuin te stylen. Heb je wat minder te besteden of wil je een groter oppervlakte bedekken? Dan is een tarp ook super handig!

Beeld: Unsplash: Artur Aleksanian