Lifestyle

Bye bye tampons: deze alternatieven zijn perfect voor tijdens je menstruatie

Ieder meisje dealt er in haar leven mee: ongesteld worden. Waar je op dat moment ook bent, het komt altijd onverwachts en het is nóóit een goede timing. Van zweterige maandverbandjes tot te dikke tampons: we hebben in ons leven al heel wat menstruatie producten versleten! Wij zetten vandaag een aantal hele fijne alternatieven voor tijdens je menstruatie op een rijtje. En ze zijn nog budget- en milieuproof ook.

Dit zijn drie milieuvriendelijke alternatieven voor je tampons

Remember. de eerste keer dat je een tampon inbracht?! Oh my god. Was onwennig he? Dat vonden wij ook en soms is het dat nog steeds. Vooral op de dagen waarop je minder bloed dan usual kan het soms oncomfortabel aanvoelen om er eentje naar binnen te brengen. Natuurlijk kan je dan een maandverbandje gebruiken, maar dat bestaat dan weer voor 90% uit plastic. Over een zweterige flamoes nog maar te zwijgen… Not funny. Ook is maandverband erg slecht voor het milieu. Wil je liever alternatieve producten gebruiken tijdens je menstruatie? We got you. 

1. Menstruatie ondergoed
Ben jij dat zweterige plastic maandverband in je slipje helemaal zat? Dan is menstruatie ondergoed handig om te overwegen. In feitje is het een onderbroek die geen bloed doorlaat. Je kunt dus gewoon vrij bloeden in je broekje. Hartstikke handig! En nee, daar ruik je niets van. Je hebt menstruatie ondergoed in comfortabele (high waisted) slips, maar ook is er een sexy variant op de markt. En je hoeft je geen zorgen te maken over blijvende vlekken, want je stopt het ondergoed gewoon in de wasmachine of je wast ‘m met de hand. Heel duurzaam dus! Ben jij een heftige bloeder en speel je liever op safe? Dan kun je het ondergoed ook bij wijze van extra safety dragen naast je tampons. 

View post on Instagram
 

2. De menstruatiecup​
Over handige tools gesproken: de menstruatiecup is er eentje in het rijtje van milieuvriendelijke alternatieven voor tijdens je period. De afgelopen jaren werd de menstruatiecup steeds populairder en waarschijnlijk heb je er dus al weleens van gehoord. Het werkt eigenlijk heel simpel: je vouwt de cup samen en brengt hem zo diep mogelijk in. Het hangt er natuurlijk helemaal vanaf hoeveel je bloed, maar in principe hoef je de menstruatiecup maar twee keer per dag te legen. Je verwijdert ‘m door in de onderkant van de cup te knijpen. Als jij de menstruatiecup goed behandelt, dus door hem regelmatig uit te koken, kan je hem jarenlang gebruiken. Hartstikke milieuvriendelijk dus! En het is ook een stuk goedkoper dan die stapels tampons of maandverband.

View post on Instagram
 

3. De menstruatiedisk
Je vraagt je vast af wat dit is, right? Eigenlijk lijkt dit product heel erg op de menstruatiecup, maar je brengt hem in op een andere plek. Waar de menstruatiecup in je vagina gaat, plaats je de menstruatiedisk net onder de baarmoedermond. Het voordeel hiervan is dat je de menstruatiedisk in kan houden tijdens de seks. Een menstruatiedisk kan je niet meerdere keren gebruiken, dus houdt hier rekening mee. Het is daarmee minder butgetproof dan de vorige opties, maar altijd nog meer dan de doosjes tampons of maandverbandjes. 

View post on Instagram