Deze Nederlandse tradities en gewoontes zijn eigenlijk heel raar

Als je in Nederland opgegroeid bent dan heb je vast meegedaan aan veel typisch Nederlandse tradities. Denk aan appel- of koekhappen. Hoe ouder je wordt, hoe gekker je deze tradities en gewoontes eigenlijk begint te vinden. Wij hebben de meest aparte voor jou op een rijtje gezet!
1. De kringverjaardag
Op jouw verjaardag komt de hele familie langs om vervolgens in een kring te gaan zitten praten… Wat is hier precies feestelijk aan? Eigenlijk wil je toch lekker dansen, muziek maken of spelletjes doen!
2. Drie kussen
Als je iemand groet dan geef je diegene drie kussen. Waarom drie…wie heeft dit ooit bedacht? In de meeste landen groet je iemand met één of twee kussen, maar wij doen het net even anders.
3. Etenstijd? Dan moet je naar huis
In Nederland koken we precies genoeg voor het aantal personen dat mee-eet. Als er een vriendin op bezoek is, dan moet ze voor het eten weg. Anders is er niet genoeg. Heel gastvrij zijn we niet…
4. Onverwachts bezoek? Stress!
Nederlanders zijn over het algemeen niet zo gastvrij. Als er iemand overwachts even langskomt is het stress. Je hebt de hele dag namelijk gepland en dit past daar niet in!
5. Alles plannen
Zoals we al eerder zeiden is er geen tijd voor een spontane actie. De hele dag is gepland. Soms zelfs de hele week al. Waarom zijn Nederlanders zo precies? Een spontane gebeurtenis is vaak leuker dan een geplande.
6. Een kalender op de wc
Deze is al helemaal apart. Welke Nederlander heeft ooit bedacht dat we een verjaardagskalender op de wc gaan hangen? Alsof je daar naar gaat kijken als je aan het poepen bent…
7. Zeggen hoeveel iets kost
“Leuk shirt heb je aan!” “Thanks, was maar 10 euro!” Waarom moeten we erbij vermelden hoe duur het is? Alsof het de andere persoon het wat boeit hoe duur jouw shirt was.
8. “Pak maar, anders moet ik het weggooien.”
Je koopt zo veel bitterballen dat iedereen ruim voldoende heeft. Toch wil je dat ook die laatste paar bitterballen opgegeten worden. Tja, anders moet je ze weggooien en dat is zonde.
9. Tweede Kerstdag
Kerst wordt wereldwijd gevierd, maar wij hebben er wat extra’s op bedacht. In plaats van kerstavond en eerste kerstdag hebben wij er ook nog een Tweede Kerstdag aangeplakt. Huh? Met twee kerstdagen kan je namelijk alle familie bezoeken en heb je een extra dag vrij!
10. Verkleinwoorden
Wil je een kopje thee? Of een potje tennissen? Waarom zeggen we niet gewoon een kop of een pot? Nederlanders verkleinen sommige woorden zonder een duidelijke reden. Het is zo normaal geworden dat we er niet meer over nadenken.