News

Recept: deze (makkelijk te maken) rode wijn chocolademelk moet je proeven

Met dat koude weer kunnen we zeker een heerlijke kop warme chocolademelk gebruiken. Lekker ‘s avonds op de bank kruipen, met een dekentje en een hete mok in je handen. We love it. En hoewel normale chocolademelk lekker is, is het soms ook goed om nieuwe dingen uit te proberen. Rode wijn chocolademelk, bijvoorbeeld. Hoe klinkt dat?

NIX onder 18: Geen 18? Geen alcohol.

Nou, daar wordt je wel warm van. Toch? Rode wijn chocolademelk… Waarom is dat nog geen ding?! Op winterse dagen moet je niet aan cocktails denken. Creaties als rode wijn chocolademelk, die zijn veel geschikter. En gelukkig ook nog eens makkelijk om te maken, dus je hoeft geen uren in de keuken te staan.

Recept voor rode wijn chocolademelk

Hier komt ‘ie. Het super simpele recept voor deze rode wijn chocolademelk. Allereerst warm je chocolademelk op. Kies voor normale chocolademelk, of voeg bijvoorbeeld cacaopoeder toe aan je warme melk. Vervolgens pak je rode wijn, en voeg je een kleine scheut toe. Je kunt er natuurlijk ook een grote scheut van maken, maar het is het lekkerst als de smaak van de wijn niet overheerst. Tot slot kun je nog slagroom toevoegen, en je creatie misschien nog decoreren. En dan: genieten!

Beeld: iStock