Lifestyle

Hoe vervelend de lockdown ook is: deze dingen zullen we missen als de lockdown voorbij is

Door het coronavirus brengen we al heel wat weken door in lockdown. Heel erg balen, want we willen allemaal ons normale leventje weer terug. Geloof het of niet: vroeg of laat zal dat moment echt wel weer komen. En hoewel we niet kunnen wachten, weten we ook nu al dat er een aantal dingen zijn die we zullen missen aan de lockdown. 

1. Uitslapen
Omdat er een lockdown is, hebben we weinig verplichtingen. Dus ook weinig redenen om de wekker vroeg te zetten. Uitslapen is iets wat veel mensen deze coronatijd vaker hebben kunnen doen, en dat is dan ook iets wat we zeker zullen gaan missen.

2. De dagen in onze pyjama’s en/of joggingpakken
Waarom zou je je in een spijkerbroek hijsen als je toch de hele dag thuis moet zitten? De kans is groot dat ook jij dit deze tijd hebt gedacht. En dat is logisch. Geniet nog maar even van al die uren die je door kunt brengen in je pyjama’s en joggingpakken, want op een gegeven moment zul je er toch echt weer aan moeten geloven.

3. De excuses om niet uit huis te gaan
Eerlijk is eerlijk: je hebt gewoon niet altijd zin om naar een feestje of andere bijeenkomst te gaan. Afzeggen was moeilijk, maar tijdens de lockdown is er geen reden om af te zeggen: alles gaat toch al niet meer door. Stiekem geniet je toch wel een beetje van al die vrije avondjes. 

4. Uit bed rollen en online school volgen
Hoewel je waarschijnlijk niets liever wilt dan gewoon weer naar school kunnen gaan, is het ook weleens lekker om online lessen te kunnen volgen. Zo rol je ‘s ochtends bijvoorbeeld gewoon je bed uit, om 5 minuten later al in de les te zitten. En dat is iets wat je na de lockdown waarschijnlijk niet meer gaat lukken ;-).

5. Het niet schudden van handen
Waar je voorheen iemand’s hand schudde als je diegene zag, kan dit nu niet meer. En dat is eigenlijk helemaal zo erg nog niet. Want corona of niet: je weet eigenlijk helemaal niet hoe schoon iemand is. Misschien kunnen we die ongemakkelijke elleboogstoot er gewoon in houden?

6. Niet hoeven stressen om kledingkeuzes
‘s Ochtends voor de kast staan is een stuk makkelijker geworden. Je kiest de eerste outfit die je tegenkomt, in plaats van dat je heel lang twijfelt over wat je die dag gaat dragen. Die kledingstress is even verleden tijd, maar zit er weer aan te komen. Dus, geniet. 

7. Meer tijd voor familie
Nu je minder de deur uit mag, heb je meer tijd voor je familie. Je hebt misschien vaker spelletjes gedaan met je ouders en broer of zus, of hebt bijvoorbeeld meer tijd kunnen besteden aan ‘s avonds aan tafel zitten eten. Dat zijn kleine dingen, waar je waarschijnlijk veel waarde aan zult hechten. 

8. Tijd voor jezelf
Waar je meer tijd hebt voor familie, heb je ook ineens meer tijd voor jezelf. Je kunt gewoon lekker rusten als je hier zin in hebt, en hebt gewoon een stuk meer me-time gekregen. En dat is eerlijk gezegd best wel lekker. Het is goed om af en toe even een momentje voor jezelf te nemen, en dat is tijdens de lockdown een stuk makkelijker.

9. Geen drie kussen hoeven geven
Vreselijk, die familieverjaardagen waar je al die mensen drie kussen moet gaan geven. Tijdens de coronapandemie was drie kussen geven uit den boze, dus was dit niet iets waar je je zorgen over hoefde te maken. Geniet er nog maar even van, want er komt een moment dat je de hele rij met mensen weer langs moet om ze te kussen.

 

Deze dingen zijn we juist meer gaan waarderen door de lockdown!

Beeld: iStock