Food

Yummy! Tony Chocolonely komt met een hele bijzondere limited edition-smaak

Telkens wanneer er weer een nieuwe smaak Tony’s uitkomt, doen wij een klein vreugdedansje. Op de redactie zijn we namelijk groot fan van dit goddelijke chocolademerk. Toen we hoorden van de Sweet Solution-limited edition repen, waren we éxtra blij. Met deze chocorepen staat Tony’s namelijk stil bij de chocolade-industrie, waar het niet zo goed mee gaat. 

Tony Chocolonely lanceert bijzondere limited edition-smaak

Hoewel wij dol zijn op chocolade en jullie waarschijnlijk met ons, gaat het niet altijd even goed met de chocolade-industrie. Deze probeert onderling namelijk afspraken te maken zodat er een einde kan komen aan kinderarbeid en slavernij. Vorig jaar werd (weer) duidelijk dat van al die beloftes zo goed als niets van terecht is gekomen. De misstanden in de chocolade-industrie zijn enorm. Er werken nog stééds 1,56 miljoen kinderen op cacaoplantages in Afrika en hierdoor zijn minstens 30.000 mensen het slachtoffer van de moderne slavernij. Speciaal daarom komt Tony’s met de nieuwe Sweet Solution–repen, want de opbrengsten van Tony’s Sweet Solution-repen gaan naar 100WEEKS. Zij ondersteunen vrouwen in Afrika door geld aan ze over te maken en via financiële training.

Petitie
Met de limited edition lookalike-repen wil Tony’s dus aandacht vragen voor slavernij en illegale kinderarbeid in de chocolade-industrie. Daarmee willen ze oproepen tot een wetgeving die bedrijven verantwoordelijk maakt voor al die mistanden. Ben jij het met ze eens? Mooi! Je kunt hier de petitie ondertekenen: https://tonyschocolonely.com/petition. De nieuwe repen smaken naar noga, hazelnoot en karamel biscuit. YUM! Je vindt de repen bij Albert Heijn, Marqt, online bij de Bijenkorf en bij de Tony’s Super Stores in Amsterdam.