Lifestyle

Door deze fases ga jij heen wanneer je wakker wordt met een kater

Yay, je hebt een topavond samen met je besties en de drankjes blijven maar komen. En die kater van de volgende ochtend? Daar denken we - nog - niet aan. Toch word jij élke keer weer brak wakker. Deze fases doorsta jij als je een kater hebt.

1. ‘s Nachts duizelig wakker worden

Eigenlijk begint het al op een random tijdstip midden in de nacht. Opeens schrik je wakker en dan gaan er drie vragen door je heen: 1.”Waar ben ik?” 2. “Hoe laat is het?” en 3. “Wie kan deze draaimolen uitzetten?” 😉 Snel weer verder slapen.

2. WATER

Als je dan echt wakker bent kun je maar aan één ding denken: WA-TER. Je mond lijkt wel de Sahara. Snel ren jij naar de kraan om wat liters water weg te drinken. Of als het écht heftig is: een koude cola.

3. Hoofdpijn

Het blijft niet alleen bij nadorst. Je hoofd staat op ontploffen. Waarom drink je ook alweer? Fingers crossed dat de aspirientjes snel werken.

4. Misselijk

Misselijkheid is echt een vreselijk gevoel waar niemand dol op is. Soms kan het helpen om het er maar gewoon uit te gooien. Direct daarna voel jij je een stuk beter.

5. Het daglicht is too much

Wanneer jij jezelf eindelijk uit bed hebt gesleurd, open je met instant regret de gordijnen. Het daglicht is. zó. fel. Je voelt je een vampier en het liefste duik jij weer terug onder de dekens.

6. Eten

Als je eenmaal wakker bent en de hoofdpijn iets gezakt is, begin je trek te krijgen. En dan het liefste in echt kater food. De criteria voor het perfecte kater ontbijt? Iets wat vet, zout en ongezond is. Na het eten van al deze yummie foods word jij weer langzaam de oude.

7. “Ik ga nooit meer drinken”

Een zin die wij iedere keer weer zeggen, maar ook iedere keer weer vergeten. But this time, we mean it. De kater is het niet waard.

8. De herinneringen komen terug

Het is iedere keer weer spannend om je stories en berichtjes te lezen na een avondje drinken. Langzaam komen er herinneren terug die je ook best wel had willen vergeten…

9. De eerste confrontatie met de spiegel

Die is altijd pijnlijk. Je make-up zit overal en je hebt wallen tot aan je kin. Not a good look. Gelukkig is een hangover day perfect voor een maskertje.

10. Douchen

Een douche doet wonderen. Het is natuurlijk niet zo friendly voor het milieu, maar met een kater sta jij als een zombie te genieten van een warme straal water op je hoofd. En dat voor een lánge tijd.

11. Je bent de hele dag uitgeschakeld

Had je plannen gemaakt voor vandaag? Vergeet het maar. Met een kater krijg jij niets gedaan. Plof lekker op de bank, kijk een serie, eet een pizza en take some naps. Morgen weer een dag.

12. De béste anti-kater tip…

Of toch niet? De beste anti-kater tip schijnt te zijn om gewoon wéér te drinken. Hmmm… jij trommelt je friends op voor een tweede ronde. Om vervolgens de dag daarna alles opnieuw te beleven.

Wil je de volgende keer wél drinken, maar geen kater? Dit zijn de lekkerste alcoholvrije cocktails.

Beeld: pexels.com