Lifestyle

Deze 7 traktaties deelde jij vroeger uit op school

 

Het was één van jouw favoriete schooldagen van het jaar: je verjaardag. Alle klasgenoten gingen voor je zingen, je mocht op de stoel staan en vaak deed de meester of juf ook iets speciaals voor je. Daarna mocht je de klas rond met traktaties! Welke van deze 7 traktaties heb jij vroeger uitgedeeld? 

1. Een chipsketting

De avond van tevoren knutselde jij al de traktaties samen met je ouders in elkaar. Gelukkig was de ‘chipsketting’ makkelijk om te maken. Je nam een drop- of aardbeienveter en reeg daar Nibbits aan. Yum!

 

2. Een zakje chips

Soms had je geen zin om creatief te doen en deelde je een zakje chips uit. Net zo makkelijk. Je moest er wel altijd voor zorgen dat je genoeg smaken voor iedereen had, want anders kreeg je sowieso commentaar van je klasgenootjes. 

via GIPHY

 

3. Knakworstjes in bladerdeeg

Deze traktatie was áltijd een succes. Bijna iedereen vond het lekker! Wist je trouwens dat deze snack in het Engels ‘pigs in a blanket’ heet? LOL! 

via GIPHY

 

4. Fruit

Soms moest je voor een healthy traktatie kiezen en dan blijft er weinig over. Vaak kon je het fruit nog wel versieren om het wat aantrekelijker te maken.

via GIPHY

 

5. ‘IJsjes’

Geen echt ijs natuurlijk, dat was niet zo praktisch. Maar ijshoorntjes kon je wel makkelijk vullen met wat anders, zoals deze spekjes! 

 

6. Een vissenhengel

Deze traktatie was superleuk bedacht. Wij konden vroeger met gemak meerdere soepstengels opeten en nu eigenlijk nog steeds. Yummie! Deze snoepjes geven ons echt een flashback naar vroeger. 

 

7. Patatje met en een frikandel

Natuurlijk niet écht, maar met chips als patatjes, een Twix als frikandel en een marshmallow als mayonaise! Wij voelde ons echt da bomb met die patatbakjes. 

Trek gekregen? Deze dingen at jij vroeger tijdens het tussenuur. 

Bron: vroegert.nlBeeld: iStock.com