Lifestyle

Deze 8 dingen herken je als je vroeger op turnen zat

 

Zat je vroeger ook op turnen? We loved it! De meeste meiden stoppen na een tijdje met turnen, maar sommige skills zijn we nog niet verleerd. Shout-out naar iedereen die nog een radslag kan maken ๐Ÿ˜‰ Als jij vroeger ook aan turnen deed, dan herken jij deze dingen. 

1. De pakjes

Natuurlijk zorgde jij ervoor dat je er fabulous uitzag in de gymzaal. Als je net een nieuw turnpakje had, voelde jij je helemaal de blits. 

via GIPHY

 

2. Turnen was geen hobby, it was a lifestyle 

Turnen was jouw leven. Je keek altijd ontzettend uit naar de trainingen en ging dan ook helemaal los. Maar ook het schoolplein, de achtertuin, de winkelstraat, het voetbalveld en zelfs in huis: geen plek was veilig. Je deed รณveral waar je maar kon een radslag, handstand of flikflak. Of je liet volledige oefeningen die je had geleerd zien aan je besties.

via GIPHY

 

3. One goal, one mission

Je moest en zou een split of spagaat kunnen. Je was altijd super jaloers op de meiden van jouw groep die dit al wel beheersten. Ieder vrij momentje die je had gebruikte je om je spieren te stretchen. De satisfaction wanneer het ein-de-lijk lukte!

via GIPHY

 

4. De wedstrijden

Tijdens de wedstrijden was het your time om te shinen en kon je eindelijk aan je familie laten zien wat je had geleerd. Vaak moest je een hele zaterdag voor een wedstrijd opgeven, but hey, dit was het waard. Vol spanning was je aan het wachten op je beurt. En dan die puntentelling, killing! Maar wat was je gelukkig als je een plek op het podium kon bemachtigen. 

via GIPHY

 

5. Jouw favoriete onderdeel

Ieder meisje die op turnen zat had haar favoriete onderdeel. Herinner jij ze nog? De brug met ongelijke leggers, de sprong, de vloer en de evenwichtsbalk. Er zat sowieso altijd een onderdeel bij waarbij je de meeste punten scoorde. En hoe leuk was het dat je bij de oefeningen op de mat soms een muziekje mocht hebben? 

via GIPHY

 

6. Lenig worden

Turnen gaat natuurlijk samen met lenigheid. Maar de oefeningen waarin jij je spieren moest rekken: oei, die waren pittig! Na de training kwam jij vaak thuis met spierpijn

via GIPHY

 

7. Magnesium

Mocht je een oefening doen op de brug? Yay! Dit betekende dat jij kilo’s magnesium op je handen smeerde. Toch was dit wel handig, want je kon flinke blaren of eelt oplopen. En natuurlijk had je met magnesium veel meer grip. Better safe than sorry. 

via GIPHY

 

8. Altijd fun met je vriendinnen

Misschien wel de allerleukste herinnering van turnen: de tijd met de besties uit van vroeger! Jullie hadden samen altijd de grootste lol tijdens de trainingen en de wedstrijden. 

via GIPHY

Krijg je door deze throwback zin om weer te gaan turnen? Met deze tips leer je binnen 4 weken een spagaat. 

Beeld: iStock.com