Food

Who knew: deze 10 producten zijn helemaal vegan

 

Misschien ben je of ken je wel iemand die veganistisch eet. That means dat je géén gebruik maakt van dierlijke producten zoals vlees, melk en eieren, maar ook dat je geen echt leer draagt. Dit is een belangrijk verschil met vegetariërs, die alleen geen vlees en vis eten. Interesting! Wist je dat deze producten veganistisch zijn? 

1. Oreo koekjes

Oreo’s lijken misschien niet veganistisch, maar dat zijn ze wel. Woohoo! Het blijft ons favoriete koekje, we can’t get enough.  

via GIPHY

 

2. Bagels

In brood zit vaak melk, maar niet in álle broodjes! Deze bagels van de Appie zijn helemaal vegan proof. Mega lekker tijdens de lunch met bijvoorbeeld avocado en hummus! 

View post on Instagram
 

 

3. Zure matten

In de meeste snoepjes zit gelatine, een soort eiwitproduct wat in de bindweefsels van dieren zit. Dit is een reden dat veel vegetariërs en vegans geen snoepjes eten. Maar is er ook genoeg zoetigheid zónder gelatine, zoals deze zure matten! Sugar rush incoming…

View post on Instagram
 

 

4. Speculoos

Oeh, wij houden van een broodje met Speculoos! Ook deze pot met yummy-ness is helemaal vegan. Vind je de koekjes van Lotus lekkerder? Yay! Ook de Koffieleutjes zijn vrij van dierlijke producten. 

View post on Instagram
 

 

5. Donuts

Nooit meer een donut eten als je vegan bent? Nee hoor! Deze donut van de Albert Heijn is plantaardig. 

View post on Instagram
 

 

6. Hotdogsaus 

Mayonaise is ofcourse gemaakt op basis van eieren, maar no worries: er blijven genoeg sauzen over om te eten bij je snacks! Bijvoorbeeld deze hotdogsaus van de Hema. En ook de groente hotdog van de Hema is veganistisch. Yumm! 

View post on Instagram
 

 

7. Knoflooksaus

Over sauzen gesproken: deze knoflooksaus van de Jumbo is óók vegan. Score! Nu kan je prima genieten van een broodje (vegan) shoarma.

View post on Instagram
 

 

8. Ontbijtkoek

Soms kun je er écht zin in hebben: ontbijtkoek. Deze van Peijnenburg hoef je niet te laten staan! Lekker met een laagje (plantaardige) boter.

View post on Instagram
 

 

9. Bami schijf

Wie denkt dat vegan food gelijk staat aan áltijd gezond eten, is wrong. Deze heerlijke snack is misschien niet mega healthy, maar oh zo lekker! Smullen maar. 

View post on Instagram
 

 

10. Chocolade

Niet alle chocolade repen zijn vegan (duh, het heet niet voor niets melkchocolade), maar deze topper van Tony’s Chocolonely is dat wel! 

View post on Instagram
 

Heb je al trek gekregen? Dit zijn 5 lekkere vegan tosti recepten. 

Bron: libelle.nl, gewoonvegan.nlBeeld: iStock.com

Must reads 👀