Health

Wil jij gezonder leven? Dit zijn onze tips & tricks

Wil jij graag wat gezonder leven, maar blijf je toch een beetje hangen in je vaste patronen? Dan struggle je vast net zoveel als wij. Je lifestyle aanpassen is ook niet niks. Daarom is Girlscene op zoek gegaan naar easy ways om jou leven een boost te geven. Lees je mee? 

Een ding is zeker: 2021 moet en zal een beter jaar worden dan 2020. En, omdat het werken aan je gezondheid een veel gehoord voornemen is, helpen wij jou graag een handje met deze fijne tips! 

Gezonder leven doe je met deze easy steps

Minder alcohol

De makkelijkste stap naar een healthy lifestyle is alcohol skippen. Veel mensen, waaronder jijzelf misschien ook wel, gaan in december lekker los met drankjes drinken. Dat is niet heel erg slim, want wist je dat minder alcohol drinken ook kan bijdragen aan een beter humeur? Start het jaar dus goed met Dry January. En als dat nog even een stapje te ver is, probeer dan je colaatje uit een wijnglas te drinken, net zolang tot je drinkgewoonte afneemt.

Meer sporten of bewegen

Meer sporten is ook een voornemen dat veel voorkomt, maar helaas is dat nu lastig. Alle sportscholen zijn dicht! Een alternatief is om in ieder geval elke dag lekker een uurtje te gaan wandelen, zeker nu we veel binnen zitten om te studeren of thuis te werken. Tip: om de oefening over de dag te verdelen, kan je tussen het thuiswerken sets van 20 squats, push-ups of jumping jacks doen.

Vitamines slikken

Steeds meer mensen in Nederland slikken vitamines om hun gezondheid en vooral weerstand een boost te geven, zeker in deze tijden. In elk seizoen van het jaar zijn er wel vitamines te vinden die jouw gezondheid oppeppen. Denk daarbij aan vitamine D in de winter of een multivitamine het hele jaar door. Ook vitamine B12 tabletten zijn hartstikke populair onder de ladies

Minder op je telefoon

Al met al brengen we gemiddeld úren per dag door op onze telefoons. Probeer dit jaar te starten met een dag zonder telefoon, bijvoorbeeld op een zaterdag of zondag. Je zult nu de eerste dagen wel door hebben hoe verslaafd en gewend je eigenlijk bent aan je telefoon! Dat went gelukkig wel, als je maar doorzet. You go girl!  

Mental health

Een stressvol jaar waarin veel is gebeurd en we vooral allemaal dingen niet mochten, doet niet veel goeds voor onze mind. Daarom is het belangrijk vaak even je hoofd te legen door bijvoorbeeld te gaan wandelen, sporten of mediteren. Een korte meditatie van 10 minuten per dag voor het slapen gaan, is ook al goed! Headspace is een app waarmee je je first steps richting een rustigere mind kan zetten.

Sportvasten

Ben jij bereid om alles uit jezelf te halen door tien dagen intensief te sporten, supplementen in te nemen, in combinatie met vasten? Onder begeleiding van een ervaren coach kan je dan ontdekken hoe het is om in korte tijd wat kilo’s kwijt te raken, buikvet te verliezen en je energieker te voelen. Met de Sportvasten by Fittergy kan je gezondheid in korte tijd een boost geven.