Food

Popcorn recepten om te maken als snack voor bij jouw favo film

Zoek jij dé perfecte snack voor tijdens het kijken van Netflix, maar vind je zoete of zoute popcorn boring? Pimp je popcorn! Met deze vijf popcorn recepten geef je een twist aan de populaire bioscoop snack. Smullen maar!

1. Popcorn recepten: Dark chocolate sea salt

Chocolade en popcorn is mega goeie combinatie. En goed nieuws: het is easy om te maken. 

Dit heb je nodig:

  • 2 el olie
  • Een kop mais speciaal voor popcorn
  • 80 gram pure chocolade, gesmolten
  • Zeezout

Dit is hoe je het maakt:

1. Leg een bakplaat met bakpapier klaar
2. Zet een grote pan op het vuur en zet de temperatuur op gemiddeld. Doe een laagje olie in de pan en gooi de mais erbij
3. Schud de pan voorzichtig en laat de mais goed poppen. Zet het deksel na een tijdje scheef zodat de stoom kan ontsnappen
4. Maak ondertussen de chocolade klaar: smelt de chocolate in een pan met een heel klein beetje water
5. Blijf de pan schudden tot de meeste mais in popcorn is veranderd
6. Haal de pan van het vuur en leg de popcorn op de bakplaat
7. Giet de gesmolten chocolade over de popcorn en gooi er een snufje zeezout overheen 
8. Laat de popcorn zo’n 30 minuten staan, zodat de chocolade kan stollen

Ben je in een rush of heb je gewoon trek? Het is ook mogelijk om de bakplaat eventjes in de koelkast te zetten, zo gaat het sneller 😉

popcorn recepten

2. Popcorn recepten: Say cheese

Ben je een echte kaas lover en voeg jij cheese het liefste toe aan ieder recept? Dan ga je smullen van deze variant van popcorn recepten.

Dit heb je nodig:

  • Een half kopje met mais speciaal voor popcorn
  • 1 el kokos- of olijfolie 
  • En kwart kopje Parmezaanse kaas
  • Een halve citroen
  • Zout en peper
  • Fijn gemalen rozemarijn

Dit is hoe je het maakt:

1. Zet een grote pan op het vuur en schenk er een dun laagje olie in
2. Doe de mais en de fijngemalen rozemarijn in de pan met een deksel erop
3. Schud de pan zodat alle korrels goed in de olie zitten en zich vermengen met de rozemarijn
4. Laat de mais poppen en laat tussendoor een beetje stoom uit de pan ontsnappen
5. Ondertussen maak je het kaasmengsel: meng een halve citroen met een kwart kopje Parmezaanse kaas en doe hier nog wat geraspte citroenschil doorheen
6. Schud de pan nog eens en haal de pan van het vuur als alle mais in popcorn is veranderd
7. Laat de popcorn nu afkoelen en giet het kaasmengsel er overheen
8. Voeg naar smaak peper en zout toe en meng alles goed door elkaar

popcorn recepten

3. Popcorn recepten: Kokos-kaneel

Oeh, dit recept is speciaal voor alle girls die het leuk vinden om met smaken te experimenteren! 

Dit heb je nodig:

  • 2,5 el kokosolie
  • 120 gram mais speciaal voor popcorn
  • 3 el amandelschaafsel 
  • 3 el geraspte kokos
  • Een halve tl kaneel
  • 2 tl kokosbloesemsuiker

Dit is hoe je het maakt:

1. Verhit in een grote pan met dikke bodem 1,5 el kokosolie op matig vuur
2. Voeg 120 gram mais toe en leg de deksel op de pan
3. Verwarm na de eerste pop nog ongeveer 2 minuten terwijl je regelmatig schudt, tot het poffen stopt
4. Schep het geroosterde amandelschaafsel met de rest van de kokosolie, de geraspte kokos, de kokosbloesemsuiker en het kaneel door de popcorn

popcorn recepten

4. Popcorn recepten: Healthy mix

Popcorn is – in principe – een hele healthy snack! Met dit recept maak je de popcorn wat spannender zonder dat het ongezond wordt. Winning!

Dit heb je nodig: 

  • 2 el zonnebloemolie
  • 50 gram mais speciaal voor popcorn
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pistachenoten
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 75 gram rozijnen

Dit is hoe je het maakt: 

1. Verhit de olie op hoog vuur in een ruime pan met dikke bodem
2. Voeg de popcorn mais toe, schep om en doe de deksel op de pan. Zet het vuur middelhoog als de popcorn gaat ‘ploffen’
3. Schud tussendoor met de pan. Als je geen ‘pop’ meer hoort, is de popcorn klaar 
4. Haal direct van het vuur en laat nog 10 min. afkoelen 
5. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de zonnebloempitten en pistachenoten 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om 
6. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Meng in een ruime kom de popcorn met de pitten, pistachenoten, abrikozen en rozijnen. Doe in een grote pot en sluit goed af

popcorn recepten

5. Popcorn recepten: Spicy 

Dit recept is speciaal voor iedereen die van pittig houdt. Pop de mais volgens de instructies op de verpakking. Of koop kant-en-klare popcorn in de supermarkt 🙂 Voor de topping hebben wij een recept.

Dit heb je nodig voor een spicy topping:

  • 2 tl komijnzaad
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl pimenton (dit is paprikapoeder)
  • Een halve tl zout

Dit is hoe je het maakt:

1. Rooster de komijnzaad en maal het in een vijzel fijn
2. Meng de komijn met de chilipoeder, de knoflookpoeder, de pimenton en het zout
3. Meng de spicemix in een schaal met nog warme popcorn en schud goed door elkaar

popcorn recepten

Na het maken van deze popcorn recepten mist alleen nog het kiezen van de perfecte film om te kijken tijdens het eten. 

Bron: monstyle.nl, deliciousmagazine.nl, ah.nl, foodiesmagazine.nlBeeld: Unsplash.com, istock.com