Films & Series

Horror films: Netflix’ meest angstaanjagendste movies die je gezien moet hebben

 

You either love it or hate it: horror films. Netflix heeft een ruim aanbod aan horror films en het kan daarom nog best lastig zijn om een keuze te maken in je Netflix abonnement. Daarom hebben wij de 8 beste horror films voor je op een rij gezet. Kijken op eigen risico 😉 

1. Horror Films Netflix: Midsommar

In Midsommar gaat Dani samen met haar boyfriend en een groepje vrienden naar Zweden. Hier willen zij een midzomerfestival bijwonen. Klinkt best leuk toch? Nou, guess again. Dani komt in bizarre situaties terecht, in een dorp waar het nooit donker wordt. Dit is een film die nog lang in je hoofd blijft spoken. 

Watch on YouTube

 

2. Horror Films Netflix: Hereditary

Hereditary is van dezelfde regisseur als Midsommar. Vond je Midsommar dus goed, dan is Hereditary ook een aanrader. Het verhaal van gaat over Anni en haar gezin. Na de dood van ‘oma’, gedraagt dochtertje Charlie zich wel heel raar… Het gezin komt in duistere situaties terecht. Yikes.

Watch on YouTube

 

3. Horror Films Netflix: The Conjuring

The Conjuring is het eerste deel van de populaire franchise. Ed en Lorraine zijn paranormaal onderzoekers en kunnen je helpen wanneer het spookt in je huis. Een familie schakelt de hulp van Ed en Lorraine in, omdat zij moeten dealen met een demon die zó duister is, dat de onderzoekers dit nog nooit eerder hebben meegemaakt. Ben je fan van een goede jump scare? Dan is deze film voor jou. 

Watch on YouTube

 

4. Horror Films Netflix: The Exorcist

Deze film uit 1973 is een echte classic. Als horror fan moet je deze film gezien hebben. De dertienjarige Regan is bezeten door een demon. Aan priester Merrin is het de taak om de demon uit Regan te drijven. Ondanks dat deze film al oud is, blijft hij angstaanjagend. Kijk vooral ook even deze creepy trailer.

Watch on YouTube

 

5. Horror Films Netflix: Annabelle

Mia krijgt van haar boyfriend een bijzonder cadeau: een vintage pop in een bruidsjurk. Ze noemt de creepy doll Annabelle. Het lijkt het perfecte cadeau (kunnen wij ons niet voorstellen, but ok), maar al snel verandert de pop. Mia en haar vriend moeten vrezen voor hun leven. 

Watch on YouTube

 

6. Horror Films Netflix: The Shining

The Shining is een klassieker uit 1980 die nog steeds de kriebels geeft. In de film gaat een gezin tijdens de winter wonen in een hotel. De vader, Jack Torrance, is losing his mind. We zullen niet verklappen wat hij gaat doen, maar we kunnen je wel vertellen dat het zenuwslopend is… Yikes.  

Watch on YouTube

 

7. Horror Films Netflix: Hush

Deze film gaat over schrijfster Maddie, die als kind haar gehoor heeft verloren. Ze woont nu alleen een in bos (why?!) en op een avond komt ze erachter dat ze niet meer alleen is… Ze moet vechten voor haar leven als ze ontdekt dat een gemaskerde moordenaar haar bezoekt. 

Watch on YouTube

 

8. Horror Films Netflix: Annihilation

In eerste instantie lijkt Annihilation niet op een horror, maar niets is minder waar. Biologe Lena gaat samen met een team specialisten op onderzoek uit in een mysterieus gebied waar haar man ziek werd. Dit gebied is afgesloten voor iedereen door de Amerikaanse overheid. En in het gebied doet Lena met haar team een aantal creepy ontdekkingen…

Watch on YouTube

Heb je geen stalen zenuwen? Dan zijn dit de 10 beste romantische films op Netflix. 

Bron: superguide.nl, glamour.nlBeeld: Brunopress.nl