Lifestyle

Niet zo’n fan van lange spellen? Dit zijn de leukste korte spelletjes


Af en toe een spelletje spelen is hartstikke gezellig. Maar zo’n spel dat uren duurt? Dat is minder. Herkenbaar? Dan ben jij meer een type voor de korte, snelle spelletjes. Gelukkig zijn die ook harstikke leuk. Als jij nog leuke, korte spelletjes zoekt, lees dan snel verder. Wij hebben de leukste korte spelletjes voor je verzameld.

#1 Regenwormen

Een heel leuk dobbelspelletjes, dat ook nog eens heel makkelijk te begrijpen is. Je speelt het spel met dobbelstenen en stenen waarop regenwormen staan afgebeeld. Je gebruikt 8 dobbelstenen, en kiest bij iederen beurt een getal uit om opzij te leggen. Wanneer je een totaal hebt dat hoger is dan 20 én je minstens 1 regenworm hebt, mag je een steen pakken. Maar pas wel op: als je teveel risico neemt kan het zo zijn dat je weer een steen in moet leveren. De bedoeling is dat je uiteindelijk met zoveel mogelijk regenwormen eindigt, want dan heb je het spel gewonnen. De uitleg klinkt misschien een beetje lastig, maar het is absoluut een leuk en makkelijk spel. 

Je shopt Regenwormen hier.

Prijs: €14,95
Duur: 20 minuten
Aantal personen: 2 tot 7

spelletjes regenwormen
 


#2 Qwixx

Een dobbelspel waarbij je niet op je eigen beurt hoeft te wachten, want je kunt ook gewoon meespelen als de anderen dobbelen. Een hele goede optie voor de ongeduldige mensen onder ons ;-). Het idee is eigenlijk heel simpel: hoe meer getallen je op je scoreblad hebt aangekruist, hoe meer punten je krijgt. En diegene met de meeste punten, die wint.

Je shopt Qwixx hier.

Prijs: €17,03
​Duur: 15 minuten
Aantal personen: 2 tot 5

spelletjes qwixx


#3 Monopoly Deal

Het bordspel van Monopoly is leuk, maar totaal niet handig om mee te nemen. Gelukkig bestaat er ook zoiets als Monopoly Deal. Het doel van Monopoly deal is ook om zoveel mogelijk straten en huizen te kopen, net zoals bij de normale versie. Natuurlijk zijn er ook allerlei actiekaarten die het kopen van een huis makkelijker of juist moeilijker maken. Diegene die als eerst drie bezittingskaarten heeft, wint het spel.

Je shopt Monopoly Deal hier.

Prijs: €7,35
​Duur: 15 minuten
Aantal personen: 2 tot 5

spelletjes monopolydeal


#4 Exploding Kittens

Het doel bij Exploding Kittens? Niet ontploffen. Eigenlijk is het een soort van russische roulettte, maar dan met kittens die kunnen ontploffen. Met de kaarten kun je jezelf verdedigen, redden, en anderen aanvallen. Diegene die als laatste overblijft, die wint het spel.

Je shopt Exploding Kittens hier.

Prijs: €16,99
​Duur: 15 minuten
Aantal personen: 2 tot 5

spelletjes explodingkittens
 


#5 Saboteur

Als ‘normale’ speler probeer je zo snel mogelijk de weg naar het goud te vinden. Maar als ‘saboteur’ heb je een heel ander doel: de weg naar het goud proberen te saboteren. Aan het begin van het spel krijgt iedere deelnemer een kaartje. Je bekijkt de kaart om erachter te komen of je een ‘normale’ speler bent óf ‘saboteur’ bent. Nu je rol duidelijk is weet je wat je te doen staat. Maar laat als saboteur niet te erg doorschemeren dat je de boel probeert te dwarsbomen: dan kunnen er allerlei blokkeerkaarten tegen je worden gebruikt. 

Je shopt Saboteur hier.

Prijs: €10,99
​Duur: 15 minuten
Aantal personen: 2 tot 5

spelletjes saboteur
 


#6 Clever

Eigenlijk lijkt Clever heel erg op het spelletje ‘Qwixx’. Je dobbelt met de zes dobbelstenen, en vult de aantallen bij de bijbehorende categorie in. Hoe meer kruisjes je aanvinkt, hoe meer punten je scoort. Net zoals bij Qwixx kun je ook bij dit spel punten scoren tijdens de beurten van andere deelnemers.

Je shopt Clever hier.

Prijs: €14,99
​Duur: 30 minuten
Aantal personen: 1 tot 4

spelletjes clever