Food

Sushi donuts zijn hartstikke populair én lekker (en zo maak je ze)

Sushi is inmiddels misschien wel het meest populaire gerecht van deze tijd. Een heerlijke maki, nigiri of uramaki… Wie houdt er niet van? Als jij ook zo gek bent op sushi, dan moet je de sushi donut ook absoluut een kans geven. Heel makkelijk om te maken en ook nog eens superlekker. 

Donuts zijn over het algemeen vaak zoet, vol met suiker en heel erg lekker. Dat laatste zijn deze sushi donuts ook, maar ze zijn wel heel anders dan de donuts die we gewend zijn. Als je zin hebt om de keuken in te duiken en je handen uit je mouwen te steken, dan hebben wij een leuk recept voor je. Zo maak jij je eigen sushi donuts!

Sushi donuts maken

Allereerst moet je alle ingrediënten en hoeveelheden in huis halen die je ook gebruikt voor het maken van ‘normale sushi’. Denk dus aan sushi rijst, sushi azijn (mirin), en alles wat jij lekker vindt voor op je sushi donut. Ook moet je een sushi matje én plasticfolie bij de hand hebben, waarmee je de sushi kunt rollen. 

Kook de rijst en doe de rijst in een kom. Voeg vervolgens het sushi azijn (mirin) toe, roer het geheel door en laat het afkoelen. Pak de plasticfolie erbij en doe deze op het matje. Leg de rijst op de plasticfolie en rol het met behulp van het matje op. Nu heb je een lange rol met rijst. Haal het matje weg, en pak nu beide uiteindes van de rol. Maak een cirkel door de uiteindes aan elkaar te drukken. Verwijder nu de plasticfolie, en druk de uiteindes stevig tegen elkaar aan. Als het goed is heb je nu de vorm van een donut voor je liggen.

Nu is het tijd om de sushi donut te decoreren. Pak alle toppings die jij voor jezelf hebt gekozen, en beleg je donut ermee. Voilà: jouw sushi donut is klaar. Pak nog wat sojasaus en je kunt beginnen met eten. Eetsmakelijk!

Beeld: iStock