Lifestyle

Deze 10 dingen waren vroeger cool maar nu schamen we ons ervoor

 

Oh, the good old days. Vroeger dachten we dat sommige dingen so cool waren, maar nu zien we wel in dat het totaal niet zo was. Throwback time! Ga met ons mee terug in de tijd en cringe om deze 10 beschamende dingen. 

1. MSN-taal

Het praten in MSN-taal: het sloeg nergens op maar toch deed iedereen het. In plaats van te vragen hoe het met iemand gaat, zeiden we ‘hoestie?’. En als iets zeker was, dan zeiden we ‘cker’. Wanneer onze verkering online kwam, kreeg deze standaard een berichtje met: ‘Heyyy sgatjuh’. En dan hadden we ook nog alle afkortingen: NTB, HVJ, WJNMK, BRB en DDDM. Maar het kon allemaal nog erger: ‘w3 HadDDEnn aLLemAAaaaal 33N pErIooOO0De wAAaariN w3 sOo tYYYptEnnNNn.’  

via GIPHY

 

2. Moodring

Een moodring veranderde van kleur, op basis van jouw mood. Wij waren er ook heilig van overtuigd dat alles wat deze moodring zei, ook correct was. 

via GIPHY

 

3. 30 cent energie blikjes

Wat voelden wij ons toch stoer met een blikje met energiedrink in onze handen. Dat mocht ook wel, want we hadden er wel 30 cent voor moeten neerleggen 😉 

via GIPHY

 

4. Álles op Hyves of Facebook plaatsen

“Ik verveeeeel me” “Zo net ff lekker gegeten” “Morgen een toets, wil niet leren” “hahahah ik zag net echt iets grappigs” “Wie komt buitenspelen??????” We plaatsten letterlijk álles op Hyves en Facebook. Iedere gedachte en gebeurtenis gooiden we op het internet. 

via GIPHY

 

5. Tenensokken

Het duurde altijd súper lang om deze sokken aan te trekken en het zag er heel ongemakkelijk uit. Toch hadden veel mensen deze sokken. Vooral de regenboogkleuren waren populair. 

via GIPHY

 

6. Webcam selfies

Tegenwoordig is het met onze telefoon super easy om een selfie te maken. Maar toen onze mobiels nog geen touch screen hadden, was dat een stuk lastiger. Gelukkig konden we een webcam kopen en daarmee de  ahum – mooiste foto’s maken.

via GIPHY

 

7. Björn Borg onderbroeken

Remember toen iedereen zijn broek half op zijn billen droeg? Dit allemaal om het randje van je Björn Borg onderbroek te showen. Tot ergernis van onze ouders: “Hijs die broek toch eens op!”

via GIPHY

 

8. Glittergel

Onze lievelingskleur was vroeger glitter 😉 Als er een kinderfeestje op de planning stond, werd de glittergel uit de kast gehaald. Op onze gezichten en armen, overal smeerden we het spul. Na een tijdje ging het ontzettend jeuken, maar hey, je zag er wel cool uit. 

via GIPHY

 

9. Diddl

Bijna iedere girl heeft wel een Diddl verslaving gehad. Al ons zakgeld gaven we uit aan plaatjes, stickers, schoolspullen, knuffels en complete mappen. Het was geen goedkope hobby, maar jij was wel de coolste chick uit de klas met je Diddl etui. 

via GIPHY

 

10. Tekenen op je All Stars en Eastpak rugzak

Dit was voor de échte cool kids. Al jouw besties mochten iets op jouw rugzak schrijven. En tijdens de lessen voorzag je – heel nonchalant – jouw schoenen van een nieuwe look. 

via GIPHY

Ben jij geboren in de 90’s of 00’s? Dan nam jij deze dingen altijd mee naar school.

Bron: glamour.nl, grazia.nlBeeld: iStock.com