Food

Dit is het perfecte recept om kerstkransjes te maken

Kerst draait om veel cadeautjes en heerlijk eten. Vooral kerstkransjes. Klassieke kerskransjes zijn ZO makkelijk om te maken en ook nog eens honderd keer lekkerder en leuker. Beloof ons dit jaar om niet naar de supermarkt te racen voor je kerstkransjes, maar om ze zelf te maken. Lees je mee?

Dit is hoe je easy de perfecte kerstkransjes maakt

Dit heb je nodig voor het maken van kerstkransjes
– 125 gram witte basterdsuiker
– 1,5 el melk
– 150 gram roomboter
– 1 tl vanille extract
– 250 gram bloem
– Een mespunt zout
– Geschaafde amandelen
– Sprinkles

Aan de slag met het maken van kerstkransjes
Pak er een kom bij en doe alle ingredienten samen in een kom en kneed dit met je handen of mix het met een mixer. Hoe lekker dat je een keer alle ingredienten in een keer in de kom kunt mengen, right? Als je dit goed gemixt hebt, maak je een bal van het deeg. Doe de rol in vershoudfolie en zet het een half uurtje in de koelkast. Ondertussen kun je de bakplaat klaar maken door er bakpapier op te doen. Als het half uurtje om is kun je de deeg uit de koelkast pakken en het uitrollen tot max. 0,5 cm dun. 

Neem nu twee uitsteekvormpjes in de vorm van een kerstkrans, maar in verschillende groottes zodat er een gaatje in je kransje zit. Steek de koekjes uit en leg ze op de bakplaat. Bestrijk de koekjes met een beetje melk. Hierdoor bakken ze mooi en blijft de versiering beter plakken. Je kunt de koekjes ook versieren met bijvoorbeeld amandelschaafsels, maar dat mag je zelf bepalen. Zet de koekjes na het versieren nog een half uur in de koelkast zodat ze goed opstijven en niet uitlopen in de oven. Warm de oven alvast voor op 180 graden. Als de koekjes uit de koelkast kunnen bak je ze 16 tot 18 minuten goudbruin. Laat de koekjes goed afkoelen als ze uit de oven komen en dan kun je ze lekker opsmikkelen.

Dit is hoe je easy de perfecte kerstkransjes maakt

Bron: ZoetereceptenBeeld: Unsplash

Must reads 👀