Lifestyle

Bullet journal: met deze tips start jij het nieuwe jaar goed

Misschien ken je het wel: een bullet journal. Een superhandig systeem waarmee je ook nog eens al je creativiteit in kwijt kan: wat wil je nog meer? 😉 De start van het nieuwe jaar is het ideale moment om aan een bullet journal te beginnen. Met deze tips helpen wij je een handje verder!

Bullet journal: met deze tips start jij het nieuwe jaar goed

Wat is het precies?

Een bullet-wattes? Een bullet journal (of BuJo) is eigenlijk een soort agenda, to do-lijst en dagboek in één. Ideaal voor iedereen die overal en nergens wel vijf verschillende notitieboekjes heeft liggen. Het systeem is bedacht door de Amerikaanse Ryder Carroll. Hij deelde onderstaande video op Youtube waarin hij precies uitlegt hoe een bullet journal werkt. 

Watch on YouTube

Deze video is inmiddels alweer zeven jaar oud en in de tussentijd is er ware BuJo-community ontstaan. YouTube, Pinterest en Instagram staan vol met deze dagboeken. Maar wat zijn de voordelen van een bullet journal? 

Waarom zou je een bullet journal bijhouden?

Er zijn verschillende redenen om een te hebben. Het grootste voordeel is misschien wel het feit dat je het notitieboekje volledig op jouw eigen manier kunt invullen. De lay-out kun je zelf bepalen en kunt aanpassen. Daarnaast kun je ook helemaal losgaan met het versieren van je bullet journal. Op YouTube zijn honderden video’s te vinden van mensen die delen wat zij van hun BuJo maken. 

via GIPHY

Vind je het lastig om een dagboek bij te houden, maar zou je dit wel graag willen? Ook hier is een bullet journal handig voor. Behalve dat je al jouw afspraken, lessen en huiswerk kunt opschrijven, is het ook leuk om persoonlijke dingen toe te voegen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan foto’s of een korte samenvatting van jouw dag. Als laatste reden geeft het ook veel overzicht. Het hebben van een bullet journal kan je een echte planning queen maken. Nooit meer stress door het overzicht kwijt te zijn!

View post on Instagram
 

Tips en Tricks

Ben je enthousiast geworden? Leuk! Het is heel easy om een bullet journal te starten. Alles wat je nodig hebt voor de basics, zijn een notitieboekje en een pen. That’s all! Wil je iets creatiefs maken van je BuJo? Dan zijn wat kleurtjes, stickers en foto’s ook handig om te hebben. Maar welke pagina’s kun je aan je bullet journal toevoegen? Wij geven je alvast wat ideeën:

  • Een inhoudsopgave
  • Een jaar- en maandoverzicht
  • Een Netflix-pagina met films en/of series die je gekeken hebt
  • Een pagina met boeken die je hebt gelezen 
  • Een ‘mood-tracker’ (hiermee kun je bijhouden hoe het met je mental health gaat)
  • Een pagina om je menstruatiecyclus bij te houden 
  • Een pagina met je favoriete liedjes van dat moment
  • Een pagina met foto’s van je besties, je huisdier, lover, familie of andere dingen die jou blij maken!

And don’t forget: alles mag en niets moet! Het kan best overwhelming zijn om alle perfecte bullet journals op Instagram te zien. Het gaat erom wat voor jou prettig werkt! 

via GIPHY

Heb jij voor 2021 het goede voornemen om beter je best te doen op school? Met deze tips haal je voortaan alleen nog maar tienen. 

Bron: flowmagazine.nlBeeld: unsplash.com