Celebs

Temptation Island’s Sophie over haar coming out: ‘Ik voelde mij vies’

Sophie Samallo (20) is in Temptation Island: Love or Leave te zien als verleidster. Niet haar tv-debuut. Op haar achttiende deed ze mee aan Just a Tattoo of Us, waar ze met het hele land haar coming out deelde. Sophie is namelijk biseksueel.

‘Ik vertelde in Temptation Island dat ik biseksueel ben, maar dat is er uitgeknipt’

Veertien was ze, toen Sophie merkte dat ze graag naar vrouwen keek. Hoewel ze van huis uit heel vrij is opgevoed, durfde ze het niet aan haar familie te vertellen. “Ik wilde het zelf nog niet inzien. Iedereen in mijn omgeving had een vriendje. Verkering met een meisje? Niet voor mij, ik wilde niet anders zijn.”

Verliefd op een meisje

Totdat ze – bijna een jaar later – een meisje leerde kennen, waar ze verliefd op werd. “Zij vond vrouwen ook wel interessant. Het luchtte zo erg op, om het eindelijk aan iemand te kunnen vertellen. Ik was bang voor de waarheid, vond mijzelf vies. Maar als je eenmaal verliefd wordt, dan kun je er niks meer aan doen. Uiteindelijk hebben we een jaar verkering gehad.”

Op een briefje

Toch duurde het nog bijna drie jaar, voordat Sophie het aan haar zus kon vertellen. “Dat waren niet mijn fijnste jaren. Ik was heel bang dat mensen mij anders zouden aankijken. Dat vriendinnen zouden denken: ‘heeft ze geen oogje op mij?’ Die rare gedachtes komen in je hoofd, je denkt dat het een taboe is.”

Face-to-face durfde ze niet, dus ze schreef haar boodschap op een briefje. “Ik rende naar boven, terwijl mijn zus het briefje las. Ze kwam mij huilend achterna. ‘Natuurlijk vind ik het niet erg’, riep ze. Dat heeft mij heel goed gedaan.”

Just a Tattoo of Us

Een week later deden Sophie en haar zus mee aan het MTV-programma Just a Tattoo of Us. Een programma waarbij je een tattoo uitkiest voor de ander, die je pas mag zien nadat de tattoo gezet is. “Achteraf ben ik mijn zus zo dankbaar. Ze koos een tattoo met de tekst ‘Naughty Girl’, het symbool voor een man én een vrouw, met daarboven een regenboog. Ik ben in tranen uitgebarsten, wat een opluchting. Natuurlijk dacht ik ook: wat doe jij mij nou aan. Een coming out op tv, voor heel Nederland? Maar er viel een last van mijn schouders, want nu hoefde ik zelf niet meer te bedenken hoe ik het aan iedereen ging vertellen. Ze konden gewoon het programma kijken.”

Vreselijke zenuwen

Toch werd het nog een zenuwslopende periode voor de Temptation verleidster, want het programma werd pas een halfjaar later uitgezonden. “Vreselijke zenuwen had ik, echt niet te doen. Natuurlijk heb ik het mijn ouders en familie met wie ik close ben, wel verteld. Maar de rest niet, ik dacht kijk die aflevering maar lekker! Ik voelde mijzelf nog steeds een beetje vies. Maar na de aflevering – nu twee jaar geleden – kreeg ik alleen maar positieve reacties. De mooiste kwam van mijn familie. Dat ik mijn eigen geluk moest bepalen, en niemand anders.”

Schijt aan

Inmiddels mag iedereen weten dat Sophie biseksueel is. “Ik schaam mij er totaal niet voor. De aflevering deed mij zo goed, dat ik alles veel beter kon loslaten. Sterker nog, nu kan ik mijn mond niet dichthouden, wanneer ik iemand leuk vind. Al die struggles, die wens ik niemand toe. Heb gewoon schijt aan wat mensen van je denken. Vertel het aan ten minste één iemand. Dat lucht écht op.”

View post on Instagram
 

Temptation Island alleen voor hetero´s 

Inmiddels is Sophie al vijf jaar vrijgezel. Dus meedoen aan Temptation Island? Why not! “Ik word ook warm van mannen. Natuurlijk is het jammer dat het programma heterogericht is. Maar voorlopig zie ik dat nog niet veranderen. Ik heb verteld dat ik biseksueel ben, maar dat is er allemaal uitgeknipt. No hard feelings, je zit er om een man te ontmoeten. En de mensen die mij kennen weten hoe het zit. Of ik inmiddels verliefd ben? Verliefd is een groot woord…”